La lectura pública de L’illa de l’ombra obri la III Setmana de la Llengua a Torrent

La III Setmana de la Llengua s’encetà ahir a Torrent amb la lectura pública de L’illa de l’ombra, de Santiago Forné. Per torns, desenes de persones llegiren alguns paràgrafs del llibre i es feren fotos en el fotoreclam amb lemes de promoció del valencià.

El mateix Santiago Forné va llegir els primers paràgrafs del llibre amb què va guanyar l’última edició del Premi de Narrativa Juvenil. Seguidament, van llegir també l’alcalde Jesús Ros, la regidora de Promoció del Valencià i Política Lingüística, Patricia Sáez, els portaveus dels grups municipals i la resta de membres de la corporació municipals.

Per la Plaça Corts Valencianes passaren, a més, les falleres majors i les seues corts d’honor, xiquets i xiquetes de distints col·legis i instituts de Torrent, així com alumnes de l’Escola d’Adults. Entre tots i totes posaren veu a l’aventura marinera de L’illa de l’ombra.

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent organitza al llarg d’esta setmana diversos actes culturals i de reivindicació de la llengua pròpia. “Els torrentins i torrentines poden gaudir al llarg d’esta setmana d’un gran ventall d’activitats amb l’objectiu de seguir mantenint viva la nostra llengua en tots els àmbits de la societat i promoure el seu ús apostant, al mateix temps, pel manteniment de la nostra cultura i tradicions”, explica Patricia Sáez.

Regal de llibres a les biblioteques
A més a més, per a celebrar el Dia del Llibre, en les biblioteques de la ciutat es regalaren llibres. Al llarg del dia, un gran nombre de persones, xiquets i majors, s’hi acostaren per a recollir un exemplar que, per a sorpresa de l’usuari, estava embolicat amb paper de regal.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *