10 xiquetes i xiquets sahrauís passaran dos mesos a Xirivella

L’Ajuntament de Xirivella ha donat oficialment la benvinguda als 10 xiquets i xiquetes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies d’acollida del municipi dins del programa Vacances en Pau. Es tracta d’una acció solidària que coordina l’ONG d’ajuda al poble sahrauí, Talha Xirivella amb la col·laboració de l’Ajuntament.

D’esta manera els menuts i menudes podran viure lluny dels camps de refugiats durant els dos mesos de més calor. A més, coneixeran noves cultures, llengües i tradicions. Paral·lelament els xiquets i xiquetes passaran revisions mèdiques periòdiques.

Les famílies xirivelleres, per la seua banda, coneixeran de primera mà una cultura diferent. L’acollida d’un o una menor sahrauí és un exercici de solidaritat i dóna l’oportunitat de transmetre als fills i filles els valors de la tolerància, el respecte als altres, la generositat i la convivència en pau.

L’alcalde Michel Montaner ha posat en valor la «gran tasca que realitzen les associacions solidàries de Xirivella, en concret, Talha, una de les més actives i reivindicatives de la localitat». També ha dit que les famílies d’acollida són un orgull i una referència per a totes i tots.

Després de l’acte d’este dijous, els xiquets i xiquetes han anat a passar el dia a la piscina municipal Ramón Sáez de Xirivella amb motxilles, camisetes i barrets obsequi de l’Ajuntament.

La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, que engloba el conjunt d’associacions a la Comunitat Valenciana, du a terme esta iniciativa des de fa més de 20 anys.

Enguany han vingut a la Comunitat un total de 134 xiquets i xiquetes sahrauís per a passar dos mesos lluny de conflictes i camps de refugiats.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *