70 equips participen en XXIIIa edició del Ral.li Ciutat de València amb final a Alaquàs

El final del Ral·li així com el lliurament dels Trofeus se celebrarà el dissabte a partir de les 20:40 hores al monument històric.

Alaquàs ha acollit hui dimecres 23 de novembre l’acte de presentació del la XXIIa edició del Ral·li Ciutat de València, Memorial Javi Sanz que se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre dins del Calendari Esportiu 2022 de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana.

L’acte s’ha celebrat a la Sala Xemeneia del Castell d’Alaquàs i en ell han estat presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el president de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana, Ignacio Aviñó i per part del comité organitzador, Salvador González. La prova, puntuable per al campionat de la la Federació Valenciana i per al Campionat d’Aragó de Rallyes, està organitzada per l’Escuderia Bengala i l’Ajuntament d’Alaquàs i compta amb el suport de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana (FACV), l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal de la ciutat de València. Es tracta d’una prova decisòria en en la qual es decidiran tots els campionats.

L’Alcalde d’Alaquàs ha donat la benvinguda a totes les persones participants i  ha destacat la importància d’aquest ral·li en reconeixement a Javi Sanz, un alaquaser que va treballar molt per la promoció d’aquest esport». El primer edil ha recordat «el nostre compromís amb l’organització d’aquest trofeu i el treball de l’Ajuntament per continuar recolzant tan espectacular amb el qual es promociona l’esport i el nom d’Alaquàs».

Aquesta presentació dóna pas a les competicions esportives amb la participació de 70 equips inscrits de diferents comunitats autònomes. Les verificacions prèvies dels participants tindran lloc el divendres 25 de novembre a partir de les 14:00 hores a les instal·lacions de SANZ SPORT ubicades al Polígon Industrial del Bovalar d’Alaquàs. La Cerimònia d’Eixida se celebrarà a les 19.30 hores junt al camp de futbol del Mestalla-València.

La prova continuarà el dissabte 26 de novembre a Yàtova, centre neuràlgic de la prova on estarà tot el parc d’assistències. El recorregut compta amb un total de deu trams cronometrats a disputar, amb cinc d’ells diferents. La prova compta amb 139 quilòmetres cronometrats d’un total de 431 quilòmetres, un  32, 37% de quilòmetres cronometrats. És una prova molt més compacta respecte a l’any passat quecompta amb  2 trams nous en  Cortes de Pallás y Castillo de Chirel i Cortes de Pallás i Venta Gaeta. Hi haurà també 2 controls de pas a Macastre.

Alaquàs serà també l’amfitriona del final del ral·li que tindrà lloc a partir de les 20.40 hores del dissabte al Castell d’Alaquàs, quan està previst que arribe el primer participant. El Lliurament de Trofeus se celebrarà al mateix monument a les 21:30 hores