75 aniversari de la Junta Central de Germandats de Setmana Santa de Torrent

La Junta Central de Germandats de Setmana Santa commemora el 75 aniversari de la La Junta Central de Germandats de Setmana Santa de Torrent va celebrar diumenge l’acte central per a commemorar el 75 aniversari de la seua fundació. La sala cívica de l’Antic Mercat va acollir l’homenatge a les persones que en representació de les seues confraries han format part de l’organisme des que es fundà, l’any 1943.

Durant la presentació, el president de la Junta Central, José Vicente Yago, va destacar el doble vessant del treball dels representants de les germandats. D’una banda, el vessant exterior, quant a organització i coordinació dels actes i, d’altra banda, l’interior de les germandats “per a fer realitat l’esperit d’ajuda mútua” entre les agrupacions.

En representació dels expresidents, va prendre la paraula Alfredo Costa Alonso, que va exercir este càrrec des de l’any 1974 fins al 1991. Costa va agrair el testimoni d’aquells que han format part de l’ens per a “engrandir la Setmana Santa des de totes les sensibilitats” i per a projectar tot el potencial artístic i cultural que estes celebracions representen.

L’alcalde Jesús Ros, que va estar acompanyat per la regidora de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, va destacar la incorporació de la dona a la Setmana Santa com a factor primordial en el creixement i consolidació de les celebracions. En este sentit, va destacar igualment el paper de representació que exercix, més enllà de l’Encontre gloriós, la reina de l’Encontre. A més a més, el primer edil va rebre de José Vicente Yago la medalla que l’acredita com a membre d’honor de la Junta Central.

Durant l’acte es va projectar un vídeo que repassa els 75 anys d’història de la Junta Central de Germandats amb testimonis d’expresidents, així com de reines de l’Encontre, un treball elaborat pel Gabinet de Premsa Municipal.

Certamen de bandes

D’altra banda, la Casa Museu de la Setmana Santa va acollir el passat dissabte el certamen de bandes de cornetes i tambors amb la participació de les germandats Virgen de los Dolores, Santa Cena, Negaciones de Pedro i Jesús Nazareno.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *