900 músics jóvens de l’Horta Nord es donaran cita a Foios per a celebrar el centenari del CAM Santa Cecília

Foios acollirà el pròxim dissabte 7 de maig una trobada d’escoles de música, bandes i orquestres juvenils de l’Horta Nord, en un acte que s’engloba dins del centenari del CAM Santa Cecília de la localitat.

 

De les 27 societats musicals de la comarca, està confirmada la participació de 24. Concretament, es congregaran a Foios un total de 23 bandes, set orquestres, un cor i un grup de tabal i dolçaina que reuniran al voltant de 900 músics en una jornada festiva que s’iniciarà a les 15.30 hores, que serà l’hora de l’arribada de les diferents Societats Musicals.

 

Una vegada a Foios, els centenars d’assistents podran participar d’un taller de pintura a l’Albereda. A partir de les 17.15 hores començaran a actuar les orquestres en dos espais simultanis, la Casa de la Cultura i l’Auditori de la Societat Musical, amb la interpretació d’una obra conjunta, «Fiesta time». A les 20 hores tindrà lloc la cercavila de les bandes, que arrancarà de tres punts diferents del municipi i acabarà a la plaça, on es tocarà com a peça conjunta el pasdoble «Fiesta en Benidorm».

 

Totes les activitats són gratuïtes i estan obertes a la participació de la ciutadania. Una vegada finalitzen els actes, la jornada conclourà amb un sopar de germanor entre tots els músics.

 

Aquesta jornada forma part de les activitats previstes amb les quals el CAM Santa Cecília de Foios celebra el seu centenari. El 18 de setembre de 2021 es van iniciar els més de 70 actes programats per a commemorar el centenari i en els pròxims mesos, el ‘Musical’ tindrà un espai protagonista en activitats tan destacades com les Nits de Juny, Bencuit, Escènia, i la celebració de múltiples concerts de les diferents seccions de la pròpia CAM.

 

«Volem que Foios isca al carrer i gaudisca de tot allò que hem preparat i que estem realitzant al llarg d’un any tan especial per a nosaltres», destaca Lupe Marco, presidenta de la CAM Santa Cecília de Foios. Per part seua, l’alcalde Sergi Ruiz i el regidor de Cultura, Juanjo Civera, han volgut felicitar a aquesta històrica societat musical per l’aniversari i han convidat als veïns i veïnes «a gaudir d’aquesta jornada de germanor entre músics i dels actes previstos en els pròxims mesos».