A Meliana, la ciutadania tria tres inversions en un procés participatiu

Els veïns i les veïnes de Meliana han triat tres inversions per a executar amb els pressupostos del 2018 dins d’un procés de participació ciutadana. Concretament, la ubicació d’una zona d’esplai amb torradors i altres elements com ja hi ha en altres municipis, l’execució d’actuacions dins del projecte de camins escolars segurs per a accedir al CEIP El Crist i la millora de l’entorn del CEIP Mediterrani. Les tres actuacions suposaran una inversió de 45.000 €.

Com explica l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “hem fet un pas més en el procés de participació ciutadana. Així, els veïns i les veïnes han pogut incorporar a la planificació de l’Ajuntament actuacions concretes.” El procés ha tingut tres fases. En primer lloc, la gent ha pogut fer les seues propostes d’inversió, que han sigut un total de 79. Posteriorment, una comissió tècnica les ha agrupades en la mesura que n’hi havia algunes semblants i ha determinat quines s’ajustaven a les bases del procés, com ara el fet que foren inversions i que foren actuacions d’uns 15.000 €. Finalment s’ha obert el procés de votació respecte de 24 propostes. Han votat un total de 799 persones amb 16 anys o més i empadronades a Meliana. La proposta més votada, la ubicació d’una zona recreativa amb torradors i altres elements ha obtingut 313 vots.

El màxim responsable municipal destaca: “este primer procés de participació telemàtica ens ha servit per a posar en pràctica altres ferramentes de participació que podrem aprofitar per a altres àmbits com ara consultes sobre temes concrets”. Cal destacar que, independentment de les tres propostes finals, el procés ha servit per a conéixer les inquietuds i les preferències de la ciutadania i per a detectar la necessitat d’algunes actuacions concretes.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *