Acció Ecologista-Agró entrega el premi residu 2022 a Aurelio Martíne​z

Hui dissabte, 28 de gener més d’una dotzena​ d’activistes de Marfull Acció Ecologista-Agró i de la Comissió Ciutat-Port han fet entrega del Premi Residu 2022 a Aurelio Martínez, el personatge més votat d’esta edició (72,3%).

En honor a les seues ansies de creixement, les seues males pràctiques i la il·legalitat de les seues decisions l’hem obsequiat amb un monstre de residus que no representa, ni més ni menys, que les seues perspectives de futur per a la ciutat i el poble valencià​.

Continuar promovent l’ampliació​ nord del Port de València sense voler avaluar els impactes ambientals derivats d’esta gran infraestructura d’acord amb l’estat mediambiental actual de la zona i considerant les possibles sinergies​ generades amb els efectes del canvi climàtic. Ha estat la motivació per la qual Aurelio Martínez va ser nominat i, finalment, guanyador del Premi Residu. Tradicional guardó amb què Acció Ecologista-Agró vol reconèixer els mèrits a la desfeta mediambiental encapçalada pel president de l’Autoritat Portuària de València (APV) durant el 2022.

Per al seu lliurament, el col·lectiu Marfull Acció Ecologista-Agró ha coordinat una acció pacífica reivindicativa junt amb la plataforma ciutadana Comissió Ciutat-Port. Concretament, hui, 28 de gener, en l’edifici del rellotge més d’una dotzena d’activistes, algunes amb caretes d’Aurelio fent menció especial de l’afortunat, li han entregat una gran estructura, d’estes que li agraden a ell. La qual, amb tres metres i mig d’alçada i més d’un metre de diàmetre, envoltada per tota mena de residus, principalment plàstics, simbolitza per a les ecologistes el port i el seu model de creixement devastador i desfasat que amenaça la salut dels barris marítims i la conservació de la costa, especialment la sud, inclosa l’Albufera.

Recordem que els altres nominats al Premi Residu 2022 d’AE-Agró són també amics del nominat, escollit per majoria, i còmplices de tota la problemàtica que vivim amb el port de València. Estaven, d’una banda, la naviliera Balearia i Corporació Bolud​a SL, com a empreses multinacionals amb seu local, que utilitzen el territori a fi d’enriquir-se de manera no sostenible. I, d’altra, MSC​ per ser una de les companyies de creuers que més​ opera a la nostra ciutat i alhora encapçala una de les pitjors posicions en el rànquing​ de NABU que avalua les mesures implementades i els objectius de les companyies de creuers que fan ruta a les costes europees en relació amb les emissions contaminants.