Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol et conviden a descobrir els valors naturals de la Marjal dels Moros i els de la platja

Una tardor més, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol et conviden a descobrir els valors naturals de la Marjal dels Moros i els de la platja de la localitat. Concretament amb cinc visites guiades gratuïtes, tres a la marjal i dos a la platja, organitzades amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Les visites seran els diumenges 4, 18 i 25 d’octubre i l’1 i el 8 de novembre. Enguany, pel coronavirus, els grups seran reduïts i les places limitades. Per a inscriure’t, envia un correu a infoaccio@accioecologista-agro.org.

El pròxim diumenge 4 d’octubre arranca una nova edició de la campanya Tardor a la platja de Puçol. I ho fa amb una visita guiada a la Marjal dels Moros, un xicotet però valuós aiguamoll que forma part de la Xarxa Natura 2000. Durant esta activitat passejarem per la zona litoral de la Marjal dels Moros, on observarem les seues aus, la seua vegetació i explicarem el seu patrimoni hidràulic.

Esta activitat, que repetirem els diumenges 25 d’octubre i 8 de novembre, ens servirà també per a parlar de les activitats humanes que posen en perill la conservació del fràgil equilibri natural de la Marjal dels Moros. Este és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la pressió dels polígons que l’envolten o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

A més a més d’estes tres cites amb la Marjal dels Moros, amb motiu de la campanya Tardor a la platja de Puçol, també realitzarem una visita guiada per a conéixer la fauna i flora submarina de la platja d’esta localitat de L’Horta Nord. Concretament el diumenge 1 de novembre. En esta activitat ens acompanyarà el Club de Submarinisme Trotafons. Amb ells descobrirem quins són els habitants submarins d’esta platja i també les aus marines que hi podem observar.

Finalment, la cita que completa esta campanya d’activitats gratuïtes serà una visita per a descobrir el projecte de restauració dunar que desenvolupa el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord en la platja de Puçol. Esta activitat, programada per al diumenge 18 d’octubre, té com a objectiu explicar els beneficis ambientals d’esta iniciativa, que ha permés reduir l’erosió litoral, i mostrar les diferents espècies de flora dunar que ho han fet possible. A més a més, la cita inclourà la possibilitat de plantar vegetació dunar als participants que així ho desitgen.

Una de les novetats d’enguany serà el punt d’inici de les visites, la nova Sala Blava de la platja de Puçol, que es troba ubicada a l’Espai Voramar. A més a més de la seua exposició permanent d’àmfores i fauna i flora submarina, en la Sala Blava estarà instal·lada l’exposició del concurs fotogràfic Foto Natura Puçol 2020.

Les cinc visites guiades de la campanya Tardor a la platja de Puçol començaran a les 10.30 hores i finalitzaran aproximadament les 13.30 hores. Enguany els grups seran reduïts i les places limitades pel coronavirus. Per a participar en estes activitats t’has d’inscriure enviant un correu electrònic a infoaccio@accioecologista-agro.org i rebre la confirmació de la reserva de la teua plaça.

En el correu de confirmació de la teua reserva t’enviarem també el protocol sanitari que hauràs de complir durant l’activitat i una sèrie de recomanacions i bones pràctiques. Per respecte a la resta de participants, vos demanem responsabilitat i que sigueu rigorosos en el compliment del protocol. Entre altres mesures haureu de portar màscara, a ser possible reutilitzable per a reduir la petjada ecològica de l’activitat.

Enguany l’aforament de les visites serà reduït, per a poder mantindre així la distància interpersonal de seguretat per la Covid-19. I, també per motius de seguretat sanitària, no deixarem prismàtics. En cas de no tindre plaça, al ser activitats d’aforament limitat, t’oferirem la possibilitat d’apuntar-te a la següent convocatòria de la campanya Tardor a la platja de Puçol.

Esta campanya, impulsada per AE-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, compta amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. El seu objectiu és aprofitar els recursos naturals de la platja de Puçol per a diversificar i ampliar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern.

I, per descomptat, poder gaudir i connectar de la natura en l’actual context de pandèmia que estem vivint.