Acomiaden el 2020 amb una plantació en el Paratge Natural Municipal La Costera de Puçol

El dissabte 26 de desembre el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va encetar la campanya de reforestacions 2020-2021 al Paratge Natural Municipal de La Costera. Concretament, amb una plantació en petit comité organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Esta cita va reunir a una dotzena de voluntaris, que van plantar arbocers (Arbutus unedo), bolquerets (Crataegus monogyna), carrasques (Quercus ilex), garroferes (Ceratonia siliqua) i ginestons valencians (Osyris lanceolata) en esta muntanyeta de la Serra Calderona, custodiada des de 2011 per AE-Agró.

Este mes de gener la temporada de reforestacions 2020-2021 al Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol continuarà amb la celebració del Dia de l’Arbre i del Dia de l’Arbust, dues plantacions que el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocarà en breu.

Si estàs interessada o interessat a participar et recomanem que telefones al 691 07 74 24, ja que per l’actual context sanitari de la COVID-19 les places seran limitades.

A més a més de la plantació del dissabte 26, el passat mes de desembre AE-Agró va celebrar altres dues activitats a La Costera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. La primera va ser el dimarts 8, Dia de la Immaculada Concepció, quan vam organitzar un taller per a aprendre a identificar herbes mengívoles.

L’altra activitat va ser el dissabte 12 de desembre. Eixe dia vam organitzar una OCA (Observa, Classifica i Aprén) amb els companys de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) per a descobrir les aus d’esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Durant esta jornada de pardaleig en La Costera vam identificar visualment o pel cant fins a 33 espècies diferents d’ocells. De totes elles, destaquen el lluer (Carduelis spinus) i el sit-sit (Emberiza cia), dues espècies que encara no havíem localitzat en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Des de 2011, quan va arrancar el projecte de custòdia del territori de La Costera, AE-Agró ha identificat 84 espècies d’ocells en este paratge natural municipal.

Finalment, destacar també que el dimecres 25 de novembre vam rebre la visita dels alumnes d’Educació i Control Ambiental (ECA) del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Xest. Un curs més, els estudiants d’ECA de Xest van visitar La Costera per a descobrir este paratge, els seus recursos educatius i naturals i realitzar una pràctica que va consistir a dissenyar la programació d’un campament d’estiu en esta muntanyeta de la Serra Calderona.