Alaquàs acull la presentació d’un estudi sobre l’impacte social de les entitats culturals andaluses

El Castell d’Alaquàs va acollir el passat dissabte 4 de novembre l’acte de presentació de les conclusions de l’estudi de l’avaluació de l’impacte de les entitats culturals andaluses i la seua activitat a la societat elaborat per la Fundació Horta Sud i la Federación de Entidades Andaluzas en la Comunidad Valenciana (FECACV).

L’acte va estar conduït per Óscar Góngora, secretari de la FECACV, Alfred Domínguez, president de la Fundació Horta Sud i Juana López, patrona de la fundació. Van estar presents també l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, la presidenta de la FECACV, Purificación Torres, el diputat Bartolomé Nofuentes, la reina andalusa, Verónica Català i una important representació del teixit associatiu i representants polítics i tècnics de la comarca.

Es tracta d’un informe que aporta informació significativa sobre l’impacte de les entitats culturals andaluses a la comunitat, des de diversos aspectes: social, econòmic i, sobretot, humà. A través del document es confirma que les associacions generen retorn econòmic, que creen llocs de treball i, per tant, activitat econòmica, i «que dinamitzen els municipis. De fet, amb aquest estudi podem afirmar que les associacions de la FECACV mobilitzen una quantitat de recursos econòmics que multiplica per 3 la quantitat inicial rebuda per les diferents administracions públiques». Cal destacar, a més, que els ingressos com a conseqüència de les activitats, serveis i treball de les associacions participants en l’estudi, suposen un 64,41%, la qual cosa significa que la major part de l’activitat es desenvolupa gràcies als ingressos procedents del treball realitzat per les pròpies entitats. L’estudi s’ha dut a terme durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. En total han participat 30 associacions de la Federación de Entidades Andaluzas en la Comunidad Valenciana (FECACV) i també ella mateixa.

Durant l’acte es va realitzar també un homenatge a Alfonso Garrido, coordinador general de la Secretaria General d’Acció Exterior de la Consejería de la Presidencia e Igualdad de la Junta de Andalucía. Es va fer públic també el nom de la que serà la propera reina andalusa: Cristina Pérez.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *