Alaquàs acull l’exposició ‘Memòria Democràtica i Patrimoni 1936-1939’ de la Universitat de València

El Castell d’Alaquàs fins el 10 de juny l’exposició «Memòria Democràtica i Patrimoni 1936-1939» de la Universitat de València. Una exposició del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb el patrocini de Caixa Popular, que vol donar a conèixer, difondre i posa en valor el patrimoni històric d’aquest periode bèl·lic.

La mostra va ser inaugurada ahir dilluns 22 de maig per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla i els comissaris de l’exposició: Jorge Ramos Tolosa, Javier Esteve Martí i Enrique Bengochea Tirado.

L’exposició està composada per 17 plafons en els quals es realitza una recopilació del patrimoni històric, documental, bèl·lic i de memòria oral al territori valencià com a conseqüència de la Guerra Civil, entre els anys 1936 i 1939.

80 anys després de l’inici la Guerra Civil Espanyola i del trasllat de la capital de la Segona República a València, la memòria democràtica valenciana viu una nova fase d’efervescència. Noves iniciatives intenten respondre a la demanda social de conèixer la història i el patrimoni cultural del nostre passat recent. En aquest context s’insereix aquesta exposició itinerant, amb la qual es pretén valorar el patrimoni valencià generat durant la Guerra Civil i contribuir a respectar la riquesa cultural. Es tracta d’un patrimoni que ofereix recursos basats en valors socials i culturals que cal utilitzar per al coneixement i benefici de tota la ciutadania.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *