Alaquàs ja està de festa

El tradicional Pregó de les Festes Majors d’Alaquàs, precedit del Correfoc, donarà inici demà divendres a més de quinze dies festius plens d’alegria, diversió i sorpreses. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, serà l’encarregada de donar la benvinguda a les Festes amb una companyia excepcional. Aquest any, dins dels pregons originals que ha organitzat l’Ajuntament durant aquests últims anys, els protagonistes del Pregó seran els més xicotets del municipi i els col·lectius festers. Així, els xiquets i xiquetes oferiran la seua particular visió de les festes i traslladaran la seua il·lusió innocent i renovada a la resta de veïns.

Aquesta iniciativa té com a fi que la ciutadania participe activament en les festes i que mantinga la il·lusió que ha mostrat sempre pels costums festius del municipi.

La programació festiva s’iniciarà a la vesprada a les 18:00 hores amb l’obertura del Mercat Medieval, que durarà fins al diumenge. A més, durant el dia s’aniran inaugurant exposicions al Castell d’Alaquàs. A les 19:00 tindrà lloc la inauguració de l’exposició del alaquaser Enrique Montoro “Paisajes australianos: Un enfoque personal” a la Sala La Torre del Castell d’Alaquàs. Mitja hora més tard s’inagurará l’exposició “Surrealisme: Joan Miró, Max Ernst, Odilon Redon, René Magritte, Salvador Dalí” a la Sala La Nova i la Sala dels Vilaragut. Finalment, a les 20:00 hores s’inaugurarà l’exposició “Latidos gráficos: Diseño en Alaquàs” a la Sala La Nova. A aquesta mateixa hora s’inaugurarà la Setmana Cultural Andalusa amb refrigeri a la seu de l’Associació i a les 20:30 hores serà la Presentació de Capitans i Capitanies 2016 al Castell d’Alaquàs de l’Associació de Moros i Cristians Perolers.

No serà fins a les 23:00 hores quan comence el Correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Mislata que, com cada any, partirà des de l’avinguda Miguel Hernández i es detindrà a l’Ajuntament d’Alaquàs, on començarà el Pregó de les Festes Majors 2016.

La nit finalitzarà amb la 2ª edició de “Retroclass. Remember (80/90/2000)”, que tindrà lloc al polígon del Bovalar, al carrer Sant Martí. A partir d’aquesta nit s’iniciarà una successió de jornades festives amb una variada programació, com el XLII Concurs de Paelles, el Festival Rock d’Alaquàs (FRA), la Cavalcada, els actes pirotècnics, els espectacles musicals, les activitats infantils, la Carxofa en honor als patrons de la ciutat i molts altres actes que conformen la programació de les festes.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *