Alaquàs celebra un any més la Festa de la Primavera y el Joc Solidari

L’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar dissabte passat, 13 de maig, la XXII Festa de la Primavera d’Alaquàs, la Diada Solidària i el Joc Solidari al Parc de la Sequieta. Milers de persones entre associacions, entitats i veïns i veïnes van participar en aquesta jornada que va estar dividida en tres espais: l’infantil, el jove i el solidari.

Les activitats es van iniciar amb la benvinguda de tot l’alumnat participant en una nova edició del Joc Solidari, organitzat per la Comissió Solidària, en la que van participar més de 400 xiquets i xiquetes i un centenar de voluntaris va fer possible l’activitat. El seu inici va tindre lloc a les 10 hores. Es tracta d’una de les activitats centrals dins dels projectes de cooperació internacional posats en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs i que està organitzat conjuntament amb la Comissió Solidària. L’objectiu d’aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món i consisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d’aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s’ha treballat prèviament a les aules.

A les 11 hores del matí va començar la tradicional Diada Solidària, una seguida d’activitats solidàries, venda de productes i tallers i la possibilitat de menjar al parc una ració de paella solidària amb beguda amb l’aportació de 3 euros que van ser cuinades per Junta Local Fallera, l’Associació Blasco Ibáñez i Vila d’Alaquàs. Els diners obtinguts en aquestes activitats aniran destinats a l’organització SETEM.

Al mateix temps es van iniciar les activitats de l’espai infantil i jove en les que van participar nombroses associacions i entitats d’Alaquàs. En aquest espai es van oferir tallers d’oci i manualitats, maquillatge, atraccions, conta contes, competicions esportives, regals i degustacions gastronòmiques.

A partir de les 12 hores es van conèixer els participants del Joc Solidari, que van arreplegar els xecs simbòlics amb els que col·laboren en diferents projectes de cooperació internacional. Pel que fa als projectes, el col·legi Ciutat de Cremona ha destinat enguany la seua ajuda a l’Associació Cultural, Social i Empresarial HispanoAmericanos, el col·legi Vila d’Alaquàs ho ha fet a Gent Solidària de l’Horta Sud, el González Gallarza a Globamón; el Bonavista a la Fundació Vicent Ferrer, el Sanchis Almiñano ha col·laborat amb De mi casa a tu casa, el col·legi Madre Josefa Campos ha destinat la seua ajuda a l’Associació Solidària Madre Josefa Campos i el col·legi Mare de Déu de l’Olivar ha contribuït amb els seus diners amb la delegació d’Alaquàs de Mans Unides.

D’altra banda, el dibuix de la xiqueta Daniela Vega del col·legi Mare de Déu de l’Olivar va estar la imatge de les samarretes d’aquesta edició del Joc Solidari i per tant la guanyadora del concurs. En segon lloc, va quedar el dibuix de Sofía Yang del Cremona; en tercera posició, el de María Álvarez del Madre Josefa Campos; en quarta el de Sara Segarra Giménez del Bonavista, en cinquè lloc, el de Joan Masrtínez Bautista del Vila d’Alaquàs; en sisè lloc el d’Amara Estrada Forment del González Gallarza i en la setena posició el disseny de Lucia Martínez del Sanchis Almiñano. Enguany, l’elecció ha estat difícil ja que s’han presentat a concurs més de 500 il·lustracions.

A més, en la jornada es van fer públics els guanyadors i les guanyadores dels premis XXXIV Concurs de Plàstica i Literatura Infantil El Teuladí 2017. A continuació, la Policia Local d’Alaquàs va portar a terme una exhibició canina i la Unió Musical d’Alaquàs va oferir un a càrrec de la seua Banda Juvenil.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *