castell alaquas activitats

Alaquàs celebra el 20 aniversari de l’obertura del castell amb una programació cultural i lúdica per a tots els públics

L’Ajuntament d’Alaquàs presentarà el divendres 24 de febrer les activitats previstes per a celebrar aquesta data històrica que va suposar la recuperació del monument per a la ciutadania

Com cada mes de febrer, Alaquàs celebra l’aniversari de l’obertura del Castell d’Alaquàs, una fita  històrica que va suposar la recuperació d’aquest emblemàtic monument com un extraordinari espai públic al servei de la ciutadania. Enguany, la cita és encara més especial perquè se celebra que un 28 de febrer de fa vint anys el monument va ser obert al públic.

Amb motiu d’aquesta efemèride que va suposar una nova etapa per a aquest monument, l’Ajuntament d’Alaquàs ha preparat una programació especial per als mesos de febrer, març i abril que s’iniciarà el divendres 24 de febrer a les 10:30 hores amb la presentació oficial a la Sala la Nova del monument de les activitats ‘Un Castell per al poble _2003/2023’ a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura. Participaran en l’acte també l’historiador local i Director de Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, Enric Juan Redal, que abordarà les noves línies de promoció patrimonial així com la periodista Laura Sena, que concretarà els detalls sobre l’exposició ‘Un Castell per al poble en notícies de Laura Sena. 2003 — 2023’ que s’inaugurarà a les 19 hores de la mateixa vesprada.

La programació comptarà amb tot tipus d’actes culturals i lúdics. Hi haurà exposicions, actuacions musicals, rutes, tallers, teatre i espectacles infantils així com taules redones i altres activitats educatives, d’igualtat, esportives i de patrimoni verd. La programació completa es pot consultar ací: https://www.alaquas.org/documento/21123

Cap de setmana del 24 al 26 de febrer

El divendres 24 de febrer a les 18 hores s’inaugurarà l’exposició itinerant JOAN FUSTER: UNA VIDA IL·LUSTRADA que s’exposarà a la Biblioteca Municipal Ausiàs March fins al 3 de març. A les 19 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició UN CASTELL PER AL POBLE EN NOTÍCIES DE LAURA SENA que es podrà visitar fins al 27 de maig i que comptarà amb visites guiades per la periodista per a particulars, associacions, col·lectius i comunitat escolar. Les inscripcions es poden realitzar al correu cultura@alaquas.org i al telèfon 661 956 581 (dilluns a divendres d’11 a 14 i dijous de 16:30 a 19 h). Més informació: https://www.alaquas.org/agenda/21122/0/exposicio_castell_poble_noticies_laura_sena.

Les activitats continuaran el diumenge 26 de febrer. A les 11 hores, al Castell d’Alaquàs i entrada lliure, hi haurà tallers infantils medievals per a les xiquetes i els xiquets. A les 12 hores tindrà lloc el teatre infantil TROBADORETS, un concert en el qual es podrà gaudir de la música tradicional infantil valenciana. Està organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs i col·labora SARC de la Diputació de València.