Alaquàs celebra el certamen `Nocturns de dia, poesia al Castell´

En el Claustre del Castell d’Alaquàs se celebrarà el pròxim dissabte 30 d’abril el certamen que du per nom `Nocturns de dia, poesia al Castell´. L’alumnat dels instituts d’educació secundària del municipi, juntament amb el professorat, participaran en una trobada amb destacats poetes i poetesses com Bibiana Collado, Isabel García, Carlos Marzal, Miguel Ángel Hoyos, Antonio Praena. Miguel Ángel Orero amenitzarà l’acte interpretant unes peces musicals.

L’objectiu és continuar posant en valor la poesia i, de manera diferent, atractiva i sobretot participativa, acostar aquesta passió per la literatura als i les joves que tenen inquietuds literàries.  El públic en general també podrà participar d’aquesta jornada poètica coordinada per Via Heraclia i la Biblioteca Municipal Ausiàs March d’Alaquàs, a partir de les 12.30 del migdia.

Per a conéixer més sobre el certamen hem de remuntar-nos a l’any 2016, moment en el qual es va començar a reviure aquelles trobades entorn de la poesia que van poder tindre lloc al Castell d’Alaquàs allà per 1591. Aquelles reunions en les quals els il·lustres participants prenien per nom un pseudònim relacionat amb la nit: ombra, fosc, tenebres…i a les quals va poder assistir el propi Lope de Vega. Aquest fet històric literari tan important en la nostra història estreta els vincles de la població d’Alaquàs amb la poesia. Nocturns de dia, poesia al Castell´, promet un “matí poètic” on es parlarà a més de grans dones poetes de la seua generació, massa oblidades.

El lloc triat per a la seua celebració, el Castell d’Alaquàs, celebrava el passat 21 d’abril el 104 aniversari de la seua declaració com a Monument Històric – Artístic. Una data històrica que va canviar l’esdevenir d’aquest monument, salvant-lo del seu enderrocament per a ser posteriorment, l’1 de desembre de 1999, declarat Bé d’Interés Cultural. En l’actualitat és un espai públic i un centre cultural al servei de les veïnes i els veïns. Un espai obert al món, per a acollir certàmens com el que tindrà lloc aquest cap de setmana.