Alaquàs celebra la festivitat en honor al seu patró a partir del diumenge

El diumenge 19 d’abril començaran els actes commemoratius de la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula. Diferents actes religiosos i lúdics, organitzats per l’Orde Mínima Seglar i l’Associació Cultural Penya el Foc 2000 amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, ompliran Alaquàs de festa al llarg d’aquests dies. Aquest cap de setmana tindran lloc els actes religiosos i el cap de setmana del 24 al 26 d’abril es celebrarà la tradicional Festa del Porrat.

 

La celebració religiosa central tindrà lloc aquest diumenge 19 d’abril a partir de les 10:30 hores del matí amb el tradicional trasllat de la imatge del sant. El recorregut s’iniciarà al passatge Amadeo Aguilar Laborda, on es troba la capella, i passarà pel carrer Maria Antonia de Oviedo i carrer Perolers fins arribar a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Olivar, on es celebrarà la missa solemne cantada per l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs.

 

A continuació es realitzarà una cercavila de dolçaines que finalitzarà al carrer Beat Gaspar de Bono, amb l’habitual ofrena de flors al retaule ceràmic del Beat a càrrec de l’Associació ‘Penya El Clau’ de València, que estarà presidida per la clavariessa major i membres de la junta directiva.

 

Els actes festius continuaran al Castell d’Alaquàs amb la inauguració de l’exposició dels treballs presentats al XV concurs de dibuix escolar ‘Festa del Porrat’ realitzat sota el lema ‘La PAU i Sant Francesc de Paula’. A l’acte es farà públic el guanyador del premi a la major participació.

 

El patró d’Alaquàs

La festa de Sant Francesc de Paula, que va morir l’any 1507, ha sigut organitzada històricament per l’Ordre Mínima Seglar d’Alaquàs. Dos components han protagonitzat sempre aquesta celebració: el religiós, que es celebra el tercer diumenge de pasqua, i el lúdic. Tot i això, en les últimes dues dècades, l’aspecte lúdic de la celebració havia decaigut, conservant tan sols els elements religiosos. Per aquest motiu, un grup de festers de la població, agrupats en l’Associació Cultural ‘Penya El Foc 2000’ van decidir donar-li un nou impuls a la festivitat amb la introducció d’alguns elements lúdics com ara la Festa del Porrat.

 

La festivitat en honor a Sant Francesc de Paula venia a completar-se així amb els tradicionals actes festius i lúdics. Després de la celebració de la festa pròpiament dita aquest cap de setmana, Alaquàs acollirà el cap de setmana que ve, una edició més de la tradicional Fira del Porrat. La inauguració tindrà lloc el divendres 24 d’abril a les 21 hores i donarà pas a una completa programació en la que hi hauran festes infantils, jocs tradicionals, sopars populars i el tradicional cuinat de calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població el diumenge 26 d’abril.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *