Alaquàs celebrarà a partir del 29 de febrer la Setmana del Medi Ambient

Sota el lema ‘Alaquàs, compromesa amb el medi ambient’, l’Ajuntament d’Alaquàs celebrarà d’entre el 29 de febrer al 5 de març la Setmana del Medi Ambient, una iniciativa municipal posada en marxa per conscienciar la ciutadania de la importància de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient i fer partícip a la població de les diferents activitats. Aquesta acció reforça les polítiques mediambientals posades en marxa per l’Ajuntament durant els últims anys amb l’objectiu de construir una ciutat més neta i respectuosa.

 

Les activitats s’iniciaran el dilluns 29 de febrer amb activitats formatives i tallers als diferents col·legis d’Alaquàs. Hi hauran tallers i jocs fins el 4 de març. El dimecres 2 de març tindrà un Joc de Rol sota el nom Joves i Medi Ambient.

El dimarts 1 de març de 18 a 19:20 h, l’Associació d’Ames de Casa Tyrius d’Alaquàs celebrarà un taller de Cosmètica Natural a la seua seu. Donat que les places són limitades, és necesaria la seua inscripció.

 

Cicle de conferències

El dilluns 29 de febrer a les 17:30 al Castell hi haurà una taula redona moderada per AVEPMA sota el títol “Què li preocupa del Medi Ambient? I què proposa per millorar-lo”. A les 19:30 hores es celebrarà la conferència “En busca d’un municipi sostenible; Urbanisme i Medi Ambient a Alaquàs” a càrrec del Regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament d’Alaquàs, Juan Antonio Oñate i de la Regidora de Joventut, Diana Muñoz.

 

El dimarts 1 de març a les 19:30 tindrà lloc la conferència “El que no saps i deuries saber sobre el desenvolupament sostenible i els actuals sistemes industrials” a càrrec de Sonia Rodilla i Francisco Cordero, representants d’AVEPMA. El dimecres 2 de març a les 19:30 tindrà lloc la xerrada “El Medi Ambient afavoreix la col·laboració: ciència i docència a Amèrica Central” a càrrec de la doctora Carmen Rojo.

 

El dijous 3 de març a les 17:30 es celebrarà la xerrada “Control biològic de plagues als horts urbans” a càrrec de José Argente i a les 19:30, Mariano Bueno impartirà “Cultivar salut”. El divendres 4 de març a les 17:30 hores el tècnic de l’Ajuntament d’Alaquàs, Lluís Planells parlarà sobre “Projectes d’horts urbans a diferents ciutats espanyoles“ i a les 19:30 serà el torn de la xerrada “Arbres monumentals d’interès local de José Moya.

 

Dia de l’Arbre

La celebració del Dia de l’Arbre tindrà lloc el dissabte 5 de març. A les 10 hores del matí hi   haurà una ruta en bici de 5,5 quilòmetres per les Alqueries d’Alaquàs. L’eixida i arribada serà als mateixos Horts Urbans. De 10 a 13 hores hi haurà un Mercat-Fira del MA i agricultura ecològica i a les 11 es podrà participar en diferents tallers als horts urbans sobre plantes medicinals, construcció de caixes niu i hotels d’insectes i de globoflèxia. A les 12 hores se celebrarà el Dia de l’Arbre amb la plantació d’arbres fruiters i plantes útils per als horts. Per la vesprada, a les 18:30 tindrà lloc la conferència “Sols amb l’esquerra no arriba per salvar el planeta” del doctor Emilio Luque.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *