Alaquàs compta amb 7,5 km de vies i sendes per a bicicletes

Des de l’any passat en que va ser estrenada la xarxa ciclable, Alaquàs compta amb un total de 7,5 quilòmetres de vies i sendes ciclables que es combinen amb les de carril bici. Són vies adaptades per tal de facilitar la convivència pel casc urbà i la perifèria entre vianants, usuaris de bicicletes i altres vehicles. Estes vies ciclables estan ubicades al casc urbà i uneixen els carrils bici del Parc de la Sequieta amb les sendes ciclables de les Alberedes. Són vies ciclables el carrer Mare Oviedo, carrer Benlliure i Sant Josep, carrer Major, avinguda Miguel Hernández, i carrer Picanya. Amb la senyalització de vies ciclables, l’Ajuntament d’Alaquàs pretén pacificar el trànsit en aquesta zona, garantint la seguretat i comoditat de les persones que utilitzen com a mitjà de transport la bicicleta i que han de compartir espai amb altres vehicles.

Més de 300 veïns i veïnes van celebrar ahir diumenge el Dia Sense Cotxes a Alaquàs. La jornada “Movem Alaquàs, Puja’t a la bici, posada en marxa un any més per l’Ajuntament d’Alaquàs per celebrar el Dia Mundial sense Cotxe va obtindre un gran èxit de participació gràcies a la col·laboració dels clubs que ho van fer possible: el Club Ciclista d’Alaquàs, el club de triatló Triculpelat, la Casa de Joventut Sauqala, el Consell de Xiquets i Xiquetes, MOVEM i el grup de skate d’Alaquàs.

La jornada es va celebrar per tal de fer partícip a tota la població d’aquest event que serveix per conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir l’ús abusiu del cotxe i fer ús de transports públics o alternatius com la bicicleta. L’Ajuntament reforça així el seu compromís i esforç per la mobilitat, la qualitat de vida de la ciutadania i la protecció del medi ambient.

A les 11 hores del matí centenars de persones es pujaven a les seues bicicletes, patins o monopatins per participar en el recorregut guiat de 7,5 quilòmetres que va passar per tots els carrers que conformen la xarxa ciclable d’Alaquàs. Donat l’èxit d’aquesta activitat, l’Ajuntament d’Alaquàs treballarà l’any que ve per tal d’ampliar l’espai de recorregut.

En la seua arribada els esperava música diferents tallers a càrrec dels clubs col·laboradors. Es va sortejat també un patinet d’adult cortesia de MOVUS. El número premiat va ser el 171.

A més, des de les 9 fins les 13 hores es va tallar al trànsit l’avinguda País Valencià per tal que totes les persones que vulguen puguen gaudir d’un matí sense cotxes.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *