Alaquàs destinarà 200.000 euros del pressupost a allò que els veïns determinen

L’Ajuntament d’Alaquàs destinarà una partida de 200.000 euros del Pressupost Municipal de l’any 2014 al procés dels Pressupostos Participatius posat en marxa recentment amb l’objectiu de que els veïns i veïnes del municipi puguen decidir en què s’inverteixen algunes de les partides del pressupost municipal, en concret una part del capítol 6 corresponent a inversions. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va celebrar el passat dimarts la tercera reunió d’aquest procés amb la participació de més de 30 persones.

Per a la primera edil “amb aquest procés encetem un nou canal a la democràcia participativa a Alaquàs que necessita de la implicació i el compromís dels veïns i veïnes per al seu èxit. Aquest procés ha de sentar les bases del Pla Director dels Pressupostos Participatius d’Alaquàs a llarg termini”.

En la reunió es va decidir destinar aquests 200.000 euros a la millora dels carrers d’Alaquàs, principalment de les zones comercials amb l’objectiu de millorar l’espai urbà i facilitar la seua accessibilitat per tal de promocionar el comerç local.

D’aquests 200.000 euros, 150.000 provenen del Pla Provincial de camins rurals i urbans de la Diputació de València i 50.000 euros del mateix pressupost municipal. La comissió va decidir, per votació popular segons les seues preferències, destinar tota aquesta partida a remodelar els carrers i voreres, especialment en les zones comercials.

Aquesta remodelació i millora de carrers es basarà en el projecte de millora d’urbanització de la via pública per a la promoció i foment del comerç local. Aquest projecte, fruït d’un intens treball per part dels serveis tècnics municipals incideix en quatre tres àmbits d’actuació fonamentals: la zona comercial de l’avinguda Miguel Hernández des de la plaça Constitució fins el carrer Antonio Machado amb un àmbit d’actuació de 6.751 m2; la zona comercial del carrer Vicent Andrés Estellés i adjacents, des de l’avinguda Ausiàs March fins el carrer Sant Rafel amb una superfície de 7.585 m2; part de la zona comercial del Camí Vell de Torrent amb un àmbit de 3.888 m2 i la zona comercial de Pablo Iglesias des del carrer Miquel Adlert Noguerol fins Mestra Isabel López Evole amb una superfície de 3850 m2.

Aquesta és la tercera reunió de treball de la comissió dels Pressupostos Participatius d’Alaquàs. En l’anterior reunió, l’Alcaldessa d’Alaquàs va realitzar exhaustiu estudi de la situació dels comptes municipals per tal de donar a conèixer de primera mà els interessats, l’estat en que es troben per tal de que puguen disposar de tota la informació necessària per poder posar-se a treballar en l’elaboració de propostes i millores. El projecte de Pressupostos Participatius naix amb l’ambició d’aconseguir que un grup ampli de veïns i veïnes treballen de manera estable en la confecció dels Pressupostos Municipals així com en la seua execució.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *