Alaquàs dinatmiza el seu mercat amb activitats lúdiques i culturals

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa un pla de dinamització del Mercat Municipal per tal d’apropar les seues instal·lacions als veïns i veïnes. Es tracta d’una iniciativa aprovada per unanimitat pel Ple de la Corporació Municipal arran d’una proposta presentada pel grup CET. La proposta té com a objectiu principal el de donar a conèixer aquestes instal·lacions municipals, fent que a través de diverses activitats culturals i lúdiques els veïns i veïnes visiten el Mercat i es contribueixca a la seua reactivació.

La proposta contempla dues accions. Per una banda, la creació de l’espai “Llibres lliures” en el qual les persones interessades en fer bescanvi de llibres o altres elements, disposen d’un lloc on poder realitzar-lo.
La segona acció consisteix en la cessió tots els divendres d’un espai dins del Mercat Municipal a les associacions i entitats interessades per tal de presentar o donar a conèixer el seu projecte o les seues activitats, de manera que s’estimula l’interès per acudir al Mercat i s’involucren també les diferents entitats del municipi.

PROGRAMACIÓ CULTURAL AL MERCAT

Aquesta programació s’encetarà el divendres 7 d’octubre amb dansa oriental a càrrec de l’associació Alham. El proper 14 d’octubre tindrà lloc una xerrada sobre micromaxismes a càrrec de l’associació Lilith, el 21 d’octubre hi haurà una xerrada de lactància a càrrec de l’associació Criant i el 28 d’octubre un taller de maquillatge zombie a càrrec d’Esther Viana. El 4 de novembre l’associació Afasud realitzarà un taller d’estimulació cognitiva, l’11 de novembre hi haurà una xerrada a càrrec del col·letiu Defensa d’abusos bancaris, el 18 de novembre hi haurà un taller de pesca a càrrec del Club de Pescadors Esportius d’Alaquàs i el 25 de novembre Alaquàs Participa organitzarà el debat El paper de la Joventut en la reactivació del Mercat Municipal. El 2 de desembre hi haurà un taller de manualitats a càrrec de l’associació Mans artesanes, el 16 de desembre un contacontes, el 13 de gener una xerrada sobre esport i salut a càrrec del club de natació, el 20 de gener un taller vegà a càrrec de l’associació Iniciativa animalista i el 27 de gener hi haurà una xerrada sobre conscienciació per a persones sordes dirigit per Ana Teresa Sánchez García.  Al mes de febrer, el dia 3 hi  haurà uan xerrada sobre Siria a càrrec d’Alaquàs Solidària, el dia 10 una xerrada sobre moneda social protagonitzada pel col·lectiu Caragol, el 17 de febrer una xerrada de falla alternativa de la falla Arrancapins i el 24 un taller de risoteràpia protagonitzat per Caterva Teatre.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *