Alaquàs estableix una clàusula en les Ordenances que suposarà l’anul·lació de la taxa de terrasses si es tornés a repetir en 2021

L’Ajuntament d’Alaquàs va aprovar dijous passat 30 de juliol en sessió plenària la modificació de les ordenances fiscals per a la suspensió de la taxa de terrasses i mercat ambulant si es torna a restringir el dret a reunió i mobilitat pel COVID-19. Amb aquesta modificació s’estableix una clàusula per tal que si es tornara a repetir aquesta situació, automàticament la taxa de terrasses i mercat ambulant quedaria anul·lada de nou.

Amb aquesta iniciativa, les persones autònomes amb negocis situats a Alaquàs estaran exemptes de la taxa d’ocupació de la via pública per a taules i cadires de bars, cafeteries i restaurants així com del mercat ambulant. L’objectiu d’aquesta mesura és continuar ajudant els comerços d’Alaquàs a eixir de la crisi generada per la Covid-19 i pal·liar els danys generats per la paralització de l’activitat fruit de l’estat d’alarma.

Aquesta va ser una de les principals mesures econòmiques que es van adoptar a l’inici de la pandèmia. La seua ràpida aplicació van ser claus per al reinici de l’activitat en els dos sectors i van ser acollits amb gratitud pels col·lectius afectats. Per això, i davant l’evolució del brot i el grau d’afectació continu en l’economia, i per tal de protegir i ajudar amb la màxima celeritat, l’Ajuntament ha decidit modificar les ordenances per a continuar aplicant la suspensió mentre la situació el requereixca.

Aquesta iniciativa forma part del Pla Activa Alaquàs, el pla estratègic de reactivació econòmica local per a famílies, comerços, persones autònomes i pimes que l’Ajuntament d’Alaquàs va posar en marxa arran de la situació generada per la pandèmia. Dins d’aquest pla, l’Ajuntament va dissenyar diverses accions específiques dirigides al comerç local i dotades amb un pressupost de 300.000 euros que inclouen ajudes directes campanyes de promoció directa.