Alaquàs executa el 50% del Pla per a la modernització i adequació de les zones industrials

Els polígons industrials del Bovalar i els Mollons d’Alaquàs mostren una nova imatge després d’haver-se executat el 50% del Pla per a la modernització i adequació de les zones industrials. Un projecte de gran envergadura que l’Ajuntament d’Alaquàs iniciava abans de finalitzar 2018, amb una inversió en aquesta primera fase de prop d’un milió d’euros i que ha sigut subvencionat per la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Entre les actuacions previstes es contemplava la millora dels accessos als polígons i la mobilitat per als vianants. Amb aquesta premissa es van dur a terme les tasques per a l’urbanització del carrer Conca i la creació d’una vorera que garantira la seguretat per al vianants. Els treballs van estar acompanyats de tasques paral·leles com van ser la de la millora de la instal·lació del col·lector per optimitzar la xarxa de recollida d’aigües pluvials i la instal·lació d’enllumenat públic. A més els encreuaments de la nova zona urbanitzada compten amb voreres botonades i franges direccionals per facilitar l’accessibilitat de les persones invidents.

L’obertura d´un nou accés al polígon industrial del Bovalar ha sigut altra de les actuacions, tasca que ha suposat l’enderrocament de la nau industrial que impedia la circulació dels vehicles que diàriament trobaven en aquest punt un espai sense eixida. A més d’un nou accés al polígon, la zona ha sigut reconvertida en un espai per a l’aparcament i una vorera adaptada per als vianants.

A aquesta obra civil es sumen els treballs duts a terme en matèria d’eficiència energètica, amb la renovació de l’enllumenat públic als polígons. Unes tasques que es concreten en la substitució de les lluminàries per altres de major eficiència energètica, amb el que es calcula es podrà reduir la petjada ecològica fins un 47%.

Igualment s’ha procedit a la instal·lació d’un circuit tancat de televisió connectat a la policia local que permet controlar a temps reial l’activitat que es du a terme a la zona. També s’estan executant els treballs per a la instal·lació de fibra òptica, el que permetrà l’accés a Internet a alta velocitat. El gros d’aquesta actuació finalitzarà durant la segona part del projecte.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *