Alaquàs fomenta el Cant de la Carxofa en les aules

L’Ajuntament d’Alaquàs, l’Associació d’Amics i Amigues del Cant de la Carxofa, la Unió Musical d’Alaquàs, representants i professorat dels CEIP’s del municipi es van donar cita el passat dijous 28 d’octubre al Castell amb l’objectiu de continuar treballant pel foment del Cant en les aules.

Durant la reunió es va posar de manifest l’important labor que realitza el professorat de música amb el foment de la participació dels xiquets i xiquetes que formen part del Cor del Cant de la Carxofa, així com el seu paper en el procés selectiu on es tria per votació popular als xiquets i xiquetes que interpreten cada any els tradicionals motets en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort.

A més, la cita va servir per recopilar i posar en valor les eines amb que compta el professorat per tal de dinamitzar el treball a classe: materials com el quadern didàctic, AUCA de la Carxofa, videos, entre altres. Recentment els centres educatius del  municipi han rebut un nou material didàctic, entre el que destaca la «Carxofa en karaoke’ i la nova adaptació musical dels motets. Una iniciativa que arribava de la mà de l’Ajuntament d’Alaquàs, l’Associació Amics i Amigues del Cant de la Carxofa, la Unió Musical d’Alaquàs i Caixa Popular per tal de seguir potenciant el treball a les aules

Tot el material, en format USB, va arribar a més a les Associacions, Centres Educatius i Entitats Culturals tant de dins com de fora del municipi per a acostar el Cant de manera lúdica i divertida.