Alaquàs ha organitzat una gran quantitat d’activitats nadalenques

L’Ajuntament d’Alaquàs ha organitzat una gran quantitat d’activitats nadalenques per a tots els públics que s’encetaran demà divendres 18 de desembre a les 20 hores a la porta de l’Ajuntament amb el pregó de Nadal. Desembre és temps de somnis, d’alegria, de llums, de colors, de compartir. I per rebre una de les festivitats més esperades de l’any Alaquàs es vist d’il·lusió. El municipi omplirà tots els carrers i racons amb màgia i també amb un llarga llista d’actuacions i activitats com els concerts de la Unió Musical d’Alaquàs (UMA), el cinema de Nadal o la gran arribada del Reis Mags d’Orient.

 

L’activitat central de demà, serà el Pregó de Nadal a la porta de l’Ajuntament a les 20 hores que donarà la benvinguda a les festes a ritme de nadalenques i amb l’encès de l’arbre de Nadal. L’activitat estarà marcada per les actuacions de les corals de l’Escolania Mare de Déu de l’Olivar, l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs, el Cor Gavota de la UMA, la Nova Coral de la UMA, la Banda Juvenil de la UMA i el Consell de Xiquets i Xiquetes.

 

 

Activitats musicals

Tot i que el pregó de Nadal dona inici a les festes nadalenques, l’alumnat dels col·legis d’Alaquàs ja reben el Nadal amb un Festival de Nadalenques que tindrà lloc entre hui i demà 18 de desembre a les 15:30 hores a l’Auditori Nou. Demà divendres el programa estarà marcat per les actuacions musicals a l’Auditori Nou com l’audició de l’Orquestra d’Iniciació junt la Banda d’Iniciació de la UMA a les 18:30 hores o el concert de Nadal dels cors d’Alaquàs en el que participaran l’Escolania Mare de Déu de l’Olivar, el Cor Gavota, la Nova Coral de la UMA i l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs a les 22:30 hores.

Continuaran les actuacions harmòniques el dissabte 19 de desembre a les 19:30 hores a l’Auditori Nou amb el Concert de Nadal per part de la Jove Orquestra i Banda Juvenil de la UMA. Dimarts 22 de desembre actuarà el Cor Gavota junt el Cor Alumnes Ensenyances Professionals de la UMA a les 19:30 també a l’Auditori Nou. A més el Cor del CP González Gallarza d’Alaquàs oferirà el XX Concert de Nadal a les 20 hores a la parròquia de la Santa Creu.

 

Activitats per als xiquets i xiquetes

D’altra banda, les activitats per als més menuts protagonitzaran la programació de Nadal. El dissabte 19 de desembre tindrà lloc al Castell d’Alaquàs un Contacontes Solidari a les 11 i 12 hores, els diners recaptats ajudaran a finançar projectes solidaris de Càritas.

 

A més els Clavaris del Crist 2016 d’Alaquàs han organitzat el ‘Festival Infantil Canta Juga Balla’, es podrà gaudir de l’espectacle els dies 20 i 27 de desembre, a cada jornada tindran lloc dos actuacions una a les 12 hores i altra a les 17:30 hores. La venda d’entrades és realitzarà a la seu del Clavaris del Crist 2016 o també a MAROGAR (c/ Convent, 3).

 

A més, l’Ajuntament d’Alaquàs ha preparat el programa Nadal de Cinema perquè menuts i grans gaudeixin junts de la gran pantalla a l’Auditori del municipi on es projectarà ‘Atrapa la bandera’ el pròxim dissabte 26 de desembre a les 16:30 i 19:00 hores i ‘Hotel Transilvania 2’ el proper diumenge 3 de gener a les 16:30 i 19:00 hores. La venda d’entrades es realitzarà a la finestra de l’Auditori Nou una hora abans de cada projecció.

 

Dilluns 4 de gener s’anunciarà l’arribada dels Reis Mags i els patges reials recolliran totes les cartes dels xiquets en un recorregut des del Castell fins a la parròquia de la Santa Creu on hi haurà regals per als xiquets i xiquetes i un betlem vivent organitzat per l’associació l’Oroneta. Encara que el dia gran serà el dimarts 5 de gener amb la Gran Cavalcada dels Reis Mags que començarà a les 18 hores des del CP González Gallarza fins l’Ajuntament d’Alaquàs. Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran Alaquàs i recorreran els seus carrers. Els Reis Mags rebran a tots els xiquets i xiquetes en acabar la desfilada a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs. Cal destacar que el període d’inscripció d’Apunta’t al Nadal continua obert, un espai perquè els xiquets no paren aquestes festes amb activitats com els tallers de manualitats, ciència, cuina, pel·lícules, activitats esportives, etc

 

Activitats d’associacions

La programació de Nadal també compta amb altres activitat com la instal·lació d’un Mercat d’Artesans al Mercat Municipal que comença hui 17 de desembre i es podrà visitar fins el pròxim dijous 24 de desembre a l’horari comercial. A conseqüència de les festivitats l’horari restarà així els següents dies: dimecres 23 de desembre de 8 a 14 hores i de 17 a 20 hores; a les 18 hores es farà un sorteig de 15 cistelles de Nadal i 2 tabletes, dijous 24 de desembre de 10 a 14 hores on tindrà lloc la visita del Pare Noel i dimarts 5 de gener de 10 a 14 hores, durant la jornada el mercat rebrà la visita del patge reial.

 

 

Algunes associacions de la localitat també incorporen activitats al programa de Nadal com l’obra teatral ‘Vista y no vista’ que interpretarà el Grup de Teatre Benàger dilluns 21 de desembre a les 18 hores al Centre Social Benàger. El Centre Social Camí Vell realitzarà un Brindis per als socis el pròxim dissabte 9 de gener a la seu del centre per celebrar l’arribada de l’any.

 

El Club de Gimnàstica rítmica d’Alaquàs celebrarà el proper diumenge 20 de desembre de 10:30 a 11:00 hores al pavelló Municipal d’Alaquàs la Gala de Nadal , aquesta comptarà amb les actuacions de les gimnastes d’iniciació, com els muntatges de les gimnastes de competició que enguany han aconseguit molt bons resultats. També l’activitat acollirà la visita del Pare Noel que lliurarà un detall a totes les gimnastes.

 

Activitats solidàries

El programa nadalenc també tindrà un part solidària on es portaran a terme activitats com les jornades de la XVI edició del Mercat Solidari 2016 la primera serà pròxim dimarts 22 de desembre de 10 a 12 hores a l’IES Clara Campoamor i la segona tindrà lloc el proper dimarts 5 de gener de 10 a 21 hores a la Plaça de Constitució. A més el dimarts 29 de desembre es celebrarà la V Sant Silvestre Solidària d’Alaquàs a les 20 hores amb eixida i meta a la plaça de la Constitució, una cursa divertida,organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs i amb la col·laboració del Club d’Atletisme d’Alaquàs, que donarà tota la recaptació a Alaquàs Solidària per l’ajuda a les famílies necessitades d’Alaquàs. Les inscripcions i l’entrega de dorsals es darà des del 15 al 23 de desembre a les instal·lacions esportives del Bovalar i a Atmosfera Sport Alaquàs (Av. País Valencià). L’aportació serà de 3€ per participant. També, El Club de Básquet Sportiu-Xé d’Alaquàs ha organitzat una Masterclass de Zumba que es celebrarà el pròxim diumenge 3 de gener de 9 a 12 hores al pavelló municipal d’Alaquàs.

D’altra banda haurà durant tot el Nadal una campanya de recollida d’objectes

 

 

Betlems

D’altra banda recordem que demà divendres, abans de l’ inici del Concert de Nadal protagonitzat per l’Escolania Mare de Déu de l’Olivar, el Cor Gavota, la Nova Coral de la UMA i l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs, es farà l’entrega de premis del XV Concurs de Betlems d’Alaquàs a l’Auditori Nou.

Durant aquestes festes hi haurà diverses exposicions de betlems de Nadal repartits per tot el municipi com el Betlem Nadalenc del Castell d’Alaquàs, ubicat a la Sala i que es podrà visitar fins el pròxim m5 de gener de dilluns a dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. També l’Associació de Minusvàlids Artesans d’Alaquàs (AMIAR) exhibeixen el seu pessebre artesà fins el 31 de desembre de dilluns a divendres de 9:30 a 13 hores i de 17:30 a 20:30 hores. La Parròquia de l’Olivar mostrarà el seu naixement fins el 17 de gener a l’horari parroquial de dilluns a divendres de 18:30 a 20:00 hores i diumenge de 10:00 a 13:30 hores i la Parròquia de la Santa Creu tindrà el seu naixement artesà, elaborat per l’Associació l’Oroneta, exposat al públic fins el pròxim 9 de gener, que es pot visitar a l’horari parroquial.

 

 

 

L’Ajuntament desitja unes bones a tots els alaquasers i alaquaseres!

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *