Alaquàs i els pressupostos participatius

L’Ajuntament d’Alaquàs ha encetat el procés per a la posada en marxa dels Pressupostos Participatius amb l’objectiu de que els veïns i veïnes del municipi puguen decidir en què s’inverteixen algunes de les partides del pressupost municipal. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va celebrar ahir la segona reunió d’aquest procés que ofereix l’oportunitat als veïns i veïnes d’expressar les seues preferències sobre la inversió de part dels fons públics destinats a projectes, obres i serveis, donant resposta així a la demanda ciutadana.

Per a la primera edil, “aquest procés ha de ser estable i continuat en el temps i ha de servir no sols per als Pressupostos Municipals del 2014 sinó també per a l’elaboració de comptes futurs. Un treball, que més enllà de reunions i assembles puntuals, ha de ser una tasca desenvolupada des del rigor, la informació i la serietat i per a la qual es fa molt necessari el compromís de la ciutadania”. La primera edil ha insistit a més en que aquest fòrum ciutadà “ha de servir perquè els veïns i veïnes d’Alaquàs tinguen més veu i puguen expressar quines són les seues necessitats i prioritats, tot i evitant que es converteixca en un lloc de confrontació entre partits polítics”.

L’Alcaldessa ha expressat en aquest sentit que “tot i les limitacions que un pressupost té en època de crisi, el treball que ara comença ha de sentar les bases del Pla Director dels Pressupostos Participatius d’Alaquàs a llarg termini”.

En la reunió celebrada ahir, es va realitzar un exhaustiu estudi de la situació dels comptes municipals amb l’objectiu de donar a conèixer de primera mà els interessats, l’estat en que es troben per tal de que puguen disposar de tota la informació necessària per poder posar-se a treballar en l’elaboració de propostes i millores.

El projecte de Pressupostos Participatius naix amb l’ambició d’aconseguir que un grup ampli de veïns i veïnes treballen de manera estable en la confecció dels Pressupostos Municipals així com en la seua execució. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alaquàs ha obert dos canals d’inscripció per a les persones interessades. Les inscripcions poden realitzar-se a l’Ajuntament d’Alaquàs o a través del correu participa@alaquas.org.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *