Alaquàs ix al carrer a celebrar el centenari del seu Castell

Més de 1300 persones han protagonitzat la cavalcada cívica convocada per l’Ajuntament d’Alaquàs per a hui dissabte 21 d’abril per celebrar el Centenari de la Declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional.

Un total de 62 associacions i col·lectius locals han recorregut el carrer Major fins arribar al Castell d’Alaquàs on han dipositat, tal i com estava previst, els seus missatges de futur en una càpsula del temps.

La desfilada s’ha iniciat amb el Grup l’Olivar d’Alaquàs i la Colla de dolçaines i tabals, que han posat música al recorregut. A continuació han desfilat el Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs i s’ha donat pas a la desfilada de tots els col·lectius socials, esportius, educatius, festius i veïnals del municipi.

A continuació ha desfilat la comissió consultiva creada per al Centenari i formada per historiadors, investigadors i experts en història, cultura i música. Després el Comité d’Honor format pels exalcaldes d’Alaquàs i representants de diferents institucions valencianes. Han assistit el President de la Real Academia de Belles Arts San Carlos, Manuel Muñoz, el president de la Academia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer Navarro, el president del Museu Nacional Gonzále Marí, Jaume Coll , vicedegà de l’Acadèmia Valenciana de Cultura i representants del Consell Valencià de Cultura.

La Cavalcada ha continuat amb la desfilada de quasi una vintena d’alcaldes i regidors dels municipis veïns i a continuació la Corporació Municipal. Han format part de la desfilada també la Diputada provincial de Joventut, Isabel García, el diputat a les Corts, Jordi Alamán, els senadors Pilar Lima i Ferran Martínez.

La desfilada ha estat tancada per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada del President de les Corts Valencianes, Enric Morera, la vicepresidenta a les Corts, Carmen Martínez i el Conseller d’HIsenda, Vicent Soler. La Unió Musical d’Alaquàs ha posat la música al colofó.

Centenari del Castell

Una efermèride fonamental en la història local del municipi que que està permetent recuperar la memòria sobre els últims cent anys del monumento i sentar les bases per a projectar el futur del Castell i d’Alaquàs.

Al llarg d’aquest any, el Castell d’Alaquàs serà l’escenari central d’una gran quantitat d’actes culturals i socials previstos per institucions públiques, organismes, entitats i associacions que s’han implicat de manera activa i participativa en aquesta efemèride. L’Ajuntament d’Alaquàs ha previst activitats destinades a tots els públics per tal d’apropar el Castell a tots i totes i fer que la ciutadania se senta protagonista d’aquest patrimoni col·lectiu.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *