Alaquàs planta una olivera calabresa centenària a la rotonda de la glorieta de l’avinguda Pablo Iglesia

L’Ajuntament d’Alaquàs ha plantat una olivera calabresa centenària a la rotonda de la glorieta de l’avinguda Pablo Iglesias amb Bisbe Cervera ubicada junt al Poliesportiu Municipal del Terç. Els treballs han sigut realitzats per l’equip de jardineria municipal amb l’ajuda del Taller d’Ocupació.

Es tracta d’un exemplar monumental d’olivera calabresa (Olea europaea calabresa) que ha sigut elegit pel seu port ert, de creixement vegetal i copa intermèdia, característiques que fan que siga idoni per a aquest emplaçament. A més, cal destacar que és un arbre únic en tot el terme municipal d’Alaquàs. Ocupa una alçària total de 600 centímetres, un perímetre de 450 centímetres i una alçària de creu de 250 centímetres.

Aquesta actuació respon a l’objectiu de l’Ajuntament d’Alaquàs de continuar millorant i completar les zones verdes d’Alaquàs per tal d’augmentar la biodiversitat i conscienciar la ciutadania de la importància del medi ambient. Per això, l’actuació en aquesta rotonda es completarà amb un revestiment decoratiu de la seua estructura així com plantació d’arbustives.