Alaquàs prova els nous elements de seguretat de la tanca de protecció de la Cordà

L’Ajuntament d’Alaquàs ha incorporat nous elements al sistema de muntatge de la tanca de protecció de la Cordà que envolta el perímetre on es realitza aquest espectacle pirotècnic per tal de augmentar la seua seguretat. Aquests nous elements apareixen en el Pla de Salut i Seguretat que l’Ajuntament ha encarregat per tal d’oferir una millor subjecció de la tanca i també facilita les tasques de muntatge i desmuntatge.

Per tal de garantir el seu funcionament correcte quant aplegue el moment, l’Ajuntament d’Alaquàs està realitzant ara les proves del seu muntatge per trams. Els treballs han començat hui dimarts en el tram entre Venerable Sarrió fins al Castell d’Alaquàs i continuaran al llarg de la setmana en la resta de trams. Per a evitar molèsties, l’Ajuntament d’Alaquàs ha considerat no anul·lar els guals de particulars. Per això, si en el moment de la prova alguna persona ha d’eixir o entrar amb el seu vehicle, es retirarà la tanca.

La pólvora és un dels components més importants de les Festes Majors. Les cordaes són els actes més esperats pels col·lectius festers i per la ciutadania on juga un paper molt important en la seua conservació i també en la formació dels nous tiradors els Amics i Amigues de la Cordà. La Cordà de Sant Miquel, organitzada pels Clavaris de Sant Miquel, se celebra la matinada del 4 al 5 de setembre mentre que la Cordà del Crist està organitzada pels Clavaris del Crist de la Bona Mort se celebra en la nit del 8 al 9 de setembre. Aquesta festivitat compta tots els anys amb una bona rebuda per part dels veïns i veïnes d’Alaquàs. Com ve seguint habitual els veïns es concentren al voltant del Carrer Major per a gaudir d’una festa tradicional plena de soroll i foc.