Alaquàs renova el contracte amb el projecte ‘Persones de Confiança’

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Camps i els alumnes de l’institut Clara Campoamor de Alaquàs han renovat el contracte per a la posada en marxa de la sisena edició del projecte educatiu ‘Persones de Confiança’ i la venda dels seus productes al Mercat Municipal de Alaquàs. La primera edil ha rebut aquest matí l’alumnat al seu despatx i s’ha compromès un any més, a ajudar-los en la promoció i posada en marxa d’aquesta cooperativa. Ha assistit també el president de l’Associació de Comerciants d’Alaquàs CAdA, Salvador Ballesteros, que els ha oferit també tot el seu suport. Aixímateix, també compta amb el recolzament de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, a través de la seua Presidenta, Isabel Mesa.

 

Per a la promoció d’aquesta empresa cooperativa que es dedicarà a la compra venda de productes manufacturats, els joves ocuparan de nou un espai al Mercat Municipal cedit per lAjuntament d’Alaquàs. Segons s’ha acordat matí, la parada estarà operativa a partir del mes de febrer.

 

La cooperativa: ‘Persones de Confiança’ va nàixer fa sis anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu ‘Empresa i iniciatives emprenedores’ realitzat per l’alumnat de 4t ESO del programa de diversificació curricular de l’institut Clara Campoamor d’Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

 

Es tracta d’un projecte escolar sense ànim de lucre que es dedica a la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes així com a la venda de productes conreats en l’hort escolar de l’institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte de solidaritat.

 

El projecte té com a objectiu fer comprendre l’alumnat el concepte d’empresa així com valorar el paper de la persona emprenedora com agent creador de riquesa i motor econòmic. Ajudats també per l’Agència de Desenvolupament Local d’Alaquàs i pel departament de creació d’empreses de l’Ajuntament, els joves han pogut conèixer de primera mà els requisits necessaris per a la creació d’una empresa així com la forma de gestionar-la.

 

La iniciativa va ser reconeguda el passat mes de maig amb el Premi Nacional de ‘Reporteros en la red’ que atorga anualment l’Obra Social Ibercaja. L’objectiu d’aquest premi és facilitar i incentivar la realització d’activitats de renovació i innovació que puguen ser aplicades a centres educatius.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *