Alaquàs tria en la Prova de Veu de l’Àngel els participants en el Cant de la Carxofa

Eren les 21:30 hores de la nit quan es va fer públic el nom dels angelets que enguany interpretaran el Cant de la Carxofa en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort: Paula Arribas Peláez i Pablo Cayón Peláez seran els protagonistes.

La Prova de Veu de l’Àngel, que es va celebrar el día 3 de setembre, es una cita destacada a les Festes Majors d’Alaquàs que any rere any convida als veïns i veïnes a triar, amb les seues votacions personals, la veu que escoltaran en aquest cant els propers dies 8 i 9 de setembre.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos junt al regidor de Cultura i Festes Toni Saura, els representants dels col·lectius organitzadors, la Unió Musical d’Alaquàs, l’Associació d’Amics i Amigues del Cant de la Carxofa i la Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar van presenciar l’acte. Va assistir a la cita també el Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana Juan Carlos Fulgencio Tejedor, la Diputada Nacional Ángela Ballester Muñoz i la Secretaria Autonómica d’Economia Blanca Marín Ferreiro, a més de representants del món de la Cultura i la Universitat, entre altres.

Durant l’acte, l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va assegurar que «el Cant de Carxofa, considerada com a Festa d’Interès Turístic Provincial, és la millor senya d’identitat que tenim a Alaquàs i per això hem de continuar perseverant i treballant perquè la Carxofa siga declarada també Bé d’Interés Cultural i Bé de Rellevància local».

A més es va agrair públicament el treball que s’està fent per part dels col·lectius locals i entitats que fan possible aquest acte. Concretament es va destacar la intensificació que s’ha realitzat a les escoles per a la promoció del cant; sent un al·licient perquè enguany hagen sigut 40 els xiquets i xiquetes inscrits,  i la creació d’un cor estable que preveu interpretar tot tipus de peces, a més del tradicional Cant.

A l’acte es va destacar també la tasca realitzada per Miguel Ángel Lino, director de la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs per l’acompanyament musical, el treball de la directora i preparadora dels àngels Ruth Martínez i es va reconèixer també els membres del tribunal que han dut a terme la preselecció tècnica: Rafael Sánchez Mombiedro y Maria Tamarit.

El lliurament del reconeixement de la «Carxofa d’Honor’, enguany lliurada al propietari de la impremta Miguel García Besó’ va ser una de les novetats de la cita, com també la posada en marxa del Concurs fotogràfic el Cant de la Carxofa i la elecció dels angelets d’enguany que, l’any que ve pasaran a ser un dels pregoners en representació de l’Associació d’Amics i Amigues del Cant de la Carxofa.

La nota musical la va posar la Jove Orquestra d’Alaquàs que va interpretar dos moviments de Water Music de Haendel i un tango argentí que duia per nom: La Comparsita.

La próxima cita per al Cant de la Carxofa serà els dies 8 i 9 amb el tradicional Cant a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *