Alaquàs, unes festes per a la història

El Castell d’Alaquàs ha sigut una vegada mes testimoni de la vida Alaquàs. Hui ha tingut lloc la presentació del programa de les Festes Majors d’Alaquàs 2018.

A la roda de premsa han assistit l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el Regidor de Festes i Cultura Toni Saura, la regidora de Joventut Diana Muñoz i representants de cadascun dels col·lectius festers de la ciutat.

L’alcaldessa ha destacat que “seran unes festes per a la història que coincideix amb el centenari del castell i on nombroses entitats i associacions s’han involucrat a les festes de la localitat”. En l’acte de presentació estaven representants dels moros i cristians, de les capitanies, les festeres d’Alaquàs, representants de junta central, els amics de la cordà, els clavaris de sant miquel, les clavariesses dels dolors, representants de la confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, de la festa del Crist i del Cant de la Carxofa.  Les festes estan plenes de cultura, tradició i sobretot molta participació. Entre els actes destaquen l’entrada mora i cristiana del dia 15, el concurs i degustació de coca, les paelles (on ja hi ha inscrits 160 grups), la cordà i cordà infantil, el correfoc que enguany s’ha format un grup a Alaquàs i nombrosos actes en honor a Sant Miquel, Mare de Déu dels Dolors, Mare de Deu i Cristo. Además, del tradicional i cultural acte del cant de la carxofa.

Entorn a aquests actes hi haurà mercat medieval, concerts, música, activitats per als més xicotets i punts violeta recordant que també en festes s’ha de viure en igualtat i respecte entre homes i dones. La novetat d’aquest any és la creació de la colla dimonis d’Alaquàs. En el pregó hi haurà correfoc amb aquesta colla on hauran 21 dimonis i 17 músics.L’alcaldessa, Elvira García, va agrair de nou la implicació d’entitats i veïns «ja que sense ells les nostres festes no serien possibles»

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *