Alaquàs va rendir homenatge a Ernest Lluch en el Concert Anual

Alaquàs va celebrar el passat dissabte 28 de novembre el Concert Anual en Memòria d’ Ernest Lluch, una actuació emmarcada dins del cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs i que se celebra cada any per retre homenatge al que fora una persona clau en la defensa de les llibertats i el diàleg al país, Ernest Lluch, polític espanyol assassinat per ETA l’any 2000.

 

L’acte va comptar amb la presència del Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler Marco i membre de la Fundació Ernest Lluch, que junt amb l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el president de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Salvador Almenar, van ser els encarregats de retre homenatge a Ernest Lluch. En l’acte va estar present també la Subsecretària de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic; Eva Martínez Ruiz, el Director General de Tributs i Joc, Eduardo Roca Hernáiz i el Director General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló Lucía.

 

En les intervencions es va posar de manifest la gran personalitat d’Ernest Lluch. El Conseller d’Hisenda, membre de la Fundació, va destacar “el càracter compromés de Lluch i la seua entrega per la democràcia i la llibertat” i va recordar que van ser precisament aquests valors el que van fer que fora   detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardo franquisme. Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, aquest polític espanyol és “patrimoni de tots nosaltres que ens ha deixat grans valors i suposa per a mi un model de referència de polític que representa la lluita per la democràcia”. Per la seua banda, el president de la Secció Valenciana de la Fundació va destacar “el treball professional i intel·lectual de Lluch tot i que recordant que va ser el Ministre de la Sanitat Pública”.

 

A continuació va tindre lloc el concert estar protagonitzat per la soprano i veïna d’Alaquàs, Saray García, acompanyada del vibràfon, Manuel Roda que va estar composat per peces com Del cabello más sutil de Fernando Obradors, Elegia Eterna d’Enrique Granados, Je te veux d’Erik Satie, Summertime de Porgy and Bess de G Gershwin i Think of me de The phantom of the opera com Memory de Cats d’ A.L Webber.

 

Amb aquest concert es clausura el XXI Cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs.

 

La Fundació Ernest Lluch

La Fundació Ernest Lluch va nàixer per a fer perviure els valors i l’obra d’Ernest Lluch i per a mantenir viva la seua personalitat, que va destacar sempre pel seu rigor. Particularment, convé destacar també el seu tarannà dialogant enmig de les controvèrsies que el van envoltar i que, potser, és el que els seus assassins van voler tallar de soca-rel la nit del 21 de novembre de 2000.

 

Alaquàs va tenir una especial significació en el trajecte vital d’Ernest Lluch. En el convent de la Puríssima, va ser detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardo franquisme. Si més no, es tractava de consolidar una plataforma unitària de partits per a aconseguir la «Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia». Aquests esdeveniments posaven de relleu el profund compromís cívic que Ernest Lluch havia contret amb la nostra Comunitat Autònoma. És per això que la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, des de la seua inauguració el passat 8 de maig de 2007, es troba situada al Castell d’Alaquàs.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *