Albal sanciona una dona que no va complir la quarantena i va donar positiu en Covid

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, ha gravat un vídeo dirigint als seus veïns i veïnes davant de la «preocupació» per l’augment de contagis.

En el vídeo Marí explica que «vull traslladar-vos la meua preocupació davant els brots de la COVID-19 que han aparegut als darrers dies i que eleven la xifra de contagiats a 21 persones, al nostre municipi. El meu objectiu és conscienciar-vos de la responsabilitat que totes i tots tenim davant de la crisi sanitària que com sabeu afecta greument a la salut però també a l’àmbit econòmic».

L’alcalde afirma que «a Albal estem sent molt durs amb les persones que incompleixen les normes sanitàries. La Policia Local està vetlant pel compliment de l’ús de la mascareta, hem tornat a prohibir l’entrada de familiars a la residència municipal de majors, amb tota la pena del món que ens provoca esta decisió i no hem deixat de polvoritzar el poble contra el virus, acció que es va intensificar en els dies vinents, amb maquinària pròpia i amb personal de l’ajuntament. A més, davant la immediata incorporació de l «alummat als centres educatius estem coordinant amb ells este fet per tal d «evitar contagis. Anem a dotar a tots els col.legis de dispensadors de gel hidroalcohòlic, entre altres mesures de les quals informarem.

«Vull contar-vos un fet greu que s’ha donat al nostre poble. La setmana passada una veïna va acudir al Centre de Salut amb símptomes del Coronavirus on li van realitzar la prova PCR. Fins a l’obtenció dels resultats, els facultatius li van advertir que havia de guardar quarantena, fet que ella va assumir signant el document pertinent de Sanitat. L’esmentada senyora va fer cas omís i ha estat acudint a treballar. El dia 21 el centre sanitari va intentar comunicar-li el resultat positiu per la malaltia però la dona no es trobava a casa. La Policia Local va ser advertida i es va personar en la vivenda, la van localitzar junt amb la seua filla, però no al marit que en eixe moment havia eixit a comprar.

La nostra resposta ha sigut contundent i hem sancionat a la dona, així com hem advertit a les persones que han pogut estar en contacte amb esta família. Esta actitud irresponsable que atempta contra la salut pública comporta una multa exemplaritzant que oscil·larà entre els 3.000 i 600.000 euros».

L’alcalde insistisc «responsabilitat per favor. El virus no ha marxat i com alerten les autoritats sanitàries, la cosa no pinta bé»