Albalat dels Sorells, Foios i Bonrepòs i Mirambell, s’unixen per a transformar el seu model energètic

Els Ajuntaments de Bonrepòs i Mirambell, Foios i Albalat dels Sorells han començat a treballar en una auditoria econòmic-energètica que els permetrà ser més eficient i estalviar recursos, els quals podran ser destinats a implementar plans específics d’eficiència energètica. Estes tres localitats de l’Horta se suma així al llistat de municipis de tot l’Estat, 24 fins ara, que han implementat aquest projecte capdavanter en la lluita municipal per eficiència energètica.

Segons explica Sergi Ruiz, Alcalde de Foios, “hem de caminar cap a un canvi de model energètic que ens permeta ser sostenibles i en eixe sentit s’emmarca la iniciativa que conjuntament hem encetat”
Per a Rosella Antolí, Alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, “Les administracions han de donar exemple i ser pioneres en este canvi de model energètic i és per això que cal donar exemple i eixe camí és el que hem encetat entre els tres pobles”
Nicolau Claramunt, Alcalde d’Albalat dels Sorells, comenta que: “El projecte busca fer pobles i ciutats més sostenibles, fer-les més eficients i la implicació de la ciutadania en este procés”

El Projecte EcoooLocal, que es gestiona a les tres localitats a través de la cooperativa valenciana aeioLuz i l´empresa sense ànim de lucre ecooo, inclou un seguiment de l’evolució dels consums en base a diversos indicadors d’eficàcia i eficiència. Amb les dades aconseguides s’elaborarà un informe que descriga la situació actual i que propose noves mesures d’eficiència energètica, prioritzant, no sòls aquelles amb major tornada econòmica i energètica, sinó també aquelles amb un major potencial d’implicació ciutadana. Finalment, el procés s’acompanyarà d’accions de comunicació davant els veïns i veïnes, i davant les persones amb responsabilitat política i personal tècnic de l’ajuntament.

Els representants dels tres municipis coincideixen en que este projecte funcionarà com a «accelerador» del Pacte de les Alcaldies, la iniciativa urbana que agrupa milers d’autoritats locals en el compromís comú d’aplicar els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea en els seus territoris. Entre d’altres, els municipis signants es comprometen a reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% d’ací a 2030 i a adoptar una perspectiva integral per a abordar l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a aquest.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *