Albalat dels Sorells, Foios i Meliana reforcen l’aliança del projecte “VIU-HO”

El projecte “VIU-HO”, impulsat pels tres municipis de l’Horta Nord (Albalat dels Sorells, Foios i Meliana), pretén consolidar l’Estratègia comuna de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Dit d’altra manera: parlem d’una millora a llarg termini de les condicions socials, econòmiques i ambientals dels tres municipis.

Així mateix, el projecte “VIU-HO” té com a objectiu fomentar el desenvolupament sostenible a partir, en gran manera, de la posada en valor de l’espai físic i social dels tres municipis, alhora que els permeta aprofitar les sinergies comunes i aconseguir un territori funcional que responga a les necessitats presents i futures de la població del seu àmbit dins d’un entorn socioeconòmic i ambiental com és l’horta de València.

REUNIÓ TRES ALCALDES

En el marc de les reunions de treball que mantenen periòdicament els respectius alcaldes, Nicolau Claramunt (Albalat dels Sorells), Sergi Ruiz (Foios) i Josep Riera (Meliana), aquests, han celebrat una reunió de treball, juntament amb els tècnics responsables del nou servei d’Orientació en Projectes Europeus, servei impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

La reunió del passat divendres va tenir com a objectiu principal la valoració de les pròximes accions i inversions dels fons europeus canalitzats pel programa, al mateix temps que reforçar el compromís de les tres poblacions per continuar cooperant i compartint les idees en eixa direcció.

En la mateixa línia, els tres batlles coincidien en destacar que “el camí recorregut fins ara és molt positiu; cal seguir amb aquesta estratègia comuna, és el futur. Tot i la singularitat dels tres pobles, els treballs locals realitzats han estat possible a l’avanç en l’estratègia comuna.

Per finalitzar, els tres alcaldes, refermaren l’acord de seguir treballant en aquest projecte amb la voluntat ferma per a participar en les noves convocatòries per a obtenir finançament europeu per poder anar desenvolupant el projecte “VIU-HO”.