Albalat dels Sorells instal·la 10 kW d’energia solar per autoconsum del Centre Cívic

Albalat dels Sorells torna a fer una pas més per a seguir liderant el rànquing dels municipis que més fan per la lluita contra el canvi climàtic i dels qui més aposten pel nou model energètic.

La nova instal·lació fotovoltaica del Centre Cívic contribuirà en 10 kW als més de 60 kW de potència necessària per a fer funcionar el Centre Cívic d’Albalat dels Sorells. Val a dir que, la instal·lació municipal n’és un espai d’ús constant per part de l’administració local (allà es troben les oficines de l’àrea de Serveis Socials i Igualtat), i per consegüent, per part de la ciutadania.

Es tracta d’un edifici polivalent que a més a més acull una cafeteria i la seu social de l’associació de jubilats, per la qual cosa, el consum d’energia és molt elevat sobretot pel qual suposa l’ús de la climatització en estiu i en hivern. I és per aquesta raó que, des de la regidoria de Medi Ambient, prioritzar l’eficiència energètica i estalvi d’aquest edifici, ha de ser clau. En paraules de la regidora Sònia Clemente: «reduir les emissions contaminats i estalviar recursos i diners per a la ciutadania és el nostre objectiu per continuar fent inversions per evitar l’efecte hivernacle».

ALBALAT 0,0
La nova instal·lació se suma a la resta de projectes (alguns dels quals ja estan en marxa) del total de les instal·lacions sostenibles impulsades pel govern municipal i, concretament, per l’àrea de Medi Ambient, de la qual forma part el programa «Albalat 0,0».
L’empresa AURA, la comercialitzadora d’energia elèctrica verda subministradora de l’ajuntament, ha executat una de les clàusules del contracte per la qual l’adjudicatària ha de realitzar la instal·lació de 5 KW d’energia solar per any de concessió. És per això que l’any vinent la instal·lació del Centre Cívic s’ampliarà amb 5 kW més, la qual cosa suposa que el 25 % del consum de l’energia de l’edifici municipal siga d’autoconsum.
Segons ens explica l’alcalde, Nicolau Claramunt: «La idea és poder ampliar a mitjà termini totes les instal·lacions fotovoltaiques en autoconsum per poder cobrir el 100 % de producció d’energia dels edificis municipals en els propers exercicis, això podrà ser per instal·lació pròpia o mitjançant la connexió a les noves comunitats energètiques que tenim previst crear al municipi.»