Albalat dels Sorells posa el punt final a les Festes Majors de 2021

Després de tres caps de setmana intensos en la qual no han faltat actuacions, música en directe, processons i espectacles pirotècnics, Albalat dels Sorells ha posat el punt final a les Festes Majors de 2021. Del 2 al 19 de setembre, la regidoria de Festes, al costat de les clavaries de Filles de Maria, Mare de Déu del Roser, Sant Gil, Desemparats i el Crist de les Ànimes, han treballat conjuntament per a garantir l’èxit de les festes i perquè els actes es desenvoluparen sense incidents.

Per a això, es va establir un protocol Covid que remarcava les normes sanitàries vigents, (mascareta, distància, etc), a més de les normes definides concretament per als espectacles amb públic: aforaments limitats, prohibició de menjar, beure i fumar a l’interior dels recintes. «Una sèrie de mesures de prevenció que han complit tots els veïns i totes les veïnes de manera exemplar», ha assenyalat el regidor de Festes, Pablo Espinosa.

A més, enguany l’Ajuntament ha fet un esforç especial amb un nou sistema de control d’aforaments que ha permés saber en tot moment la participació real del públic en les activitats. Gràcies a aquest sistema s’ha pogut comprovar exactament el control de l’aforament , de tal forma que hi va haver dos dies que es va penjar el cartell de “complet”.

Així doncs, un total de tres mil persones han participat durant els dies festius. Notícia la qual ha servit perquè les autoritats, en veu del regidor Espinosa, done les gràcies «a totes les comissions festeres del poble que s’han bolcat en la realització i organització d’unes festes molt dignes tenint en compte la situació”. Al mateix temps també s’ha incidit igualment en “agrair a totes les veïnes i veïns la seua col·laboració i implicació. Preparar unes festes davall la pandèmia no ha sigut gens fàcil, ens donem per satisfets en veure que hem sigut capaços d’aconseguir-ho».

150 aniversari de la Clavaria del Crist de les Ànimes

La Clavària del Crist de les Ànimes ha celebrat enguany el 150 aniversari, motiu pel qual, els membres de la comissió festera han treballat un programa especial ple de sorpreses i actuacions per a tots els públics. Cal recordar que la veneració històrica al Crist de les Ànimes s’intensifica d’una manera notable per la “intercessió divina i cabdal” del Crist en “atendre” les pregàries dels fidels en mig de la desfeta que va provocar una altra pandèmia com fou la pesta espanyola de fa cent anys.

Finalment, tant el regidor de Festes, Pablo Espinosa, com l’alcalde Nicolau Claramunt, han tingut paraules també d’agraïment i felicitacions per a tot el personal de l’Ajuntament, sobretot de la Brigada Municipal i la Policia Local, «que han treballat de valent perquè tot això haja sigut possible amb unes condicions tan complicades com les que hem viscut per la pandèmia, des de fa any i mig». En aquest sentit, han assenyalat que «sabíem que serien unes festes complexes, però eren necessàries per a reactivar l’activitat al nostre poble i, una vegada més, s’ha demostrat que tant la cultura com les activitats festeres, són segures”.