Albalat destinarà inicialment 100.000€ a emergències socials i 50.000€ per a autònoms i xicotetes empreses

La crisi sanitària de la Covid-19 ha afectat en poc de temps i greument a moltes persones, no només en la seua salut, sinó en els seus ingressos. Les famílies que abans ja eren vulnerables, ara estan patint molt més que abans i a estes s’han sumat altres que han començat a tindre problemes econòmics. És per això que des de l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells s’ha hagut de modificar el pressupost per adaptar-lo a esta situació.

Com comenta Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, “la prioritat ara és atendre a les persones que ho necessiten, per això en el proper ple, dins de l’aprovació dels pressupostos, hem proposat ampliar la partida d’ajudes d’emergència social fins als 100.000€ per a fer front als més de 10.000€ mensuals en ajudes que s’estan donant des del departament de Serveis socials. Eixa és la prioritat ara, i evidentment si fera falta ampliar la partida, l’ampliaríem.

També els autònoms i empreses han patit i estan patint les conseqüències econòmiques d’esta crisi sanitària per això l’ajuntament destinarà 50.000€ per ajudes. Segons Claramunt, “hi haurà 3 línies de subvenció, per a aquelles empreses o autònoms que hagen hagut de tancar els seus negocis destinarem 1.250€ als que es podran sumar 250 més si s’acredita un lloguer de local. La línia 2 destinarà 750€ a empreses o autònoms que hagen pogut obrir els seus negocis, però que hagen tingut una reducció de la facturació d’almenys un 40%. Ací també es podrà sumar 250€ en cas d’acreditar un lloguer de local. La tercera línia anirà destinada per a ajudar a la compra de material de protecció. Per esta línia se subvencionarà com a màxim 500€ que caldrà justificar amb les factures de compra del material.”

L’alcalde també ha declarat que “es preveu que el tancament del pressupost de 2019 ens done un superàvit d’uns 300.000€ que posarem a disposició per a poder anar augmentant les ajudes anteriors en cas de necessitat.”
“Des de l’Ajuntament anem a posar a la disposició de la ciutadania tot allò que es puga per fer front a esta situació que ens està afectant” ha conclòs Claramunt.