Albalat en Dansa es consolida i celebra la seua VI edició

La cultura torna a eixir al carrer a Albalat dels Sorells i ho fa a través de la dansa contemporània.

Els pròxims dies 12 i 13 de juny tindrà lloc la VI edició del festival Albalat en Dansa. Es tracta d’un festival que porta la cultura al carrer. Les representacions tindran lloc a l’aire lliure, al costat del Castell de la població, i són de caràcter gratuït.

En total es realitzen huit actuacions que començaran en horari de vesprada, i enguany, com a novetat, dos d’elles tindrà lloc a la nit.

Segons ha explicat l’alcalde de la localitat, Nicolau Claramunt, “el festival és una oportunitat per a poder gaudir de la dansa i també de l’entorn d’Albalat dels Sorells” i ha recalcat la consolidació del festival que “té continuïtat anual i que fins i tot l’any passat, en plena pandèmia, vam poder fer complint amb totes les mesures sanitàries i va ser un èxit de participació i d’acolliment pels veïns i veïnes d’Albalat”.

La regidora de cultura, Marisa Gimeno, ha animat a tots els veïns “a gaudir del festival, de les arts escèniques i de la cultura segura a l’aire lliure”.

 

Programació

Els actes comencen el dia 12 a les 19h amb CoraSHE de Raquel Castelló i Fernando Cencillo. A les 19.15h actuarà Nexes de Cia. i a les 19.45h Specular peculiar de Eyas Dance Project. A la nit a les 22h serà la representació de Niágara de La Intrusa Danza i a les 22.30h JAM DANSA amb música en directe de UNAM. Es tracta d’un espectacle d’improvisació.

El diumenge a les 18.30h actuarà Gènesi de Cia. Catarsis, a les 18.45h 8km en mula d’Álvaro Murillo i a les 19h Kuzushi de Cia Tejido Conectivo i Cocinando Danza.

La directora del festival, Pepa Cases, ha agraït a l’Ajuntament de la localitat la llibertat artística per a la composició del festival i ha elogiat el mateix, “és l’únic festival de dansa impulsat a nivell municipal al territori valencià”.

D’altra banda, i respecte a la inversió que suposa per a les arques municipals realitzar aquesta manifestació cultural a peu de carrer, l’alcalde, Nicolau Claramunt ha fet una crida a la Conselleria de Cultura perquè de cara a pròximes edicions col·labore mitjançant alguna mena d’ajuda la realització del festival, “Albalat en Dansa està consolidat i esperem que la Conselleria de Cultura ens tinguen en compte”.

 

Públic

El festival és gratuït, es realitzarà als peus del Castell d’Albalat dels Sorells, a l’esplanada a l’aire lliure i no serà necessari reservar amb antelació. Es tracta d’una zona àmplia on es guardaran les distàncies de seguretat.