Alboraia celebra 10 anys de premis 9 d’Octubre

L’ajuntament d’Alboraia va celebrar la festivitat del 9 d’octubre amb la tradicional gal·la de premis on es destaquen aquelles persones i col·lectius, veïns de la localitat, que donen testimoniatge dels valors que són senyal d’identitat d’Alboraia i de la Comunitat Valenciana.

L’esdeveniment que enguany celebrava el seu desé aniversari lliurava 11 guardons amb el suport dels veïns i veïnes del municipi i la Corporació Municipal.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría va obrir la gala reconeixent la labor dels premiats comentant que són l’espill en el qual ens reconeixem totes i tots els alboraiers, són part de la nostra essència, perquè l’essència d’un poble no són els símbols abstractes, no són les banderes ni els himnes, són les persones», durant el discurs institucional el primer edil també va destacar la gran presència femenina entre els guardonats afegint que en aquesta edició es reconeixen «dones valuoses i necessàries per a sostenir, en difícil equilibri, el passat, present i futur de la nostra terra».

La cap de premsa de l’Ajuntament d’Alboraia, Gema Marí, va dirigir un any més l’esdeveniment que va lliurar 11 guardons entre les 10 categories. D’aquesta manera, el professor Miguel Esteve va rebre el premi d’Educació per tota una vida dedicada a l’ensenyament en la localitat, el Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord es va alçar amb el premi de Solidaritat i Integració pels seus 25 anys de dedicació. El guardó Dones Creatives-Arts Escèniques va ser per al grup de teatre de l’associació de ‘Amas de Casa y Consumidores Tyrius ‘.

D’altra banda, el premi 9 d’Octubre Ciència i Desenvolupament va ser per a la doctora Maria del Remei Albiach Martí, CEO de l’empresa Valgenetics i investigadora sobre patògens que afecten l’horta. I continuant amb una altra dona que posa en valor la terra d’Alboraia, el premi Horta i Tradició va ser per a l’agricultora, Carmen Bernet, que als seus 76 anys continua treballant la terra i venent els seus productes en Mercavalencia.
El següent reconeixement al Mèrit Musical es va lliurar a la cantant i presentadora de À punt, Aitana Ferrer, més coneguda a Alboraia com Magda Roig Alonso.

L’esport també va ocupar un lloc molt destacat en aquesta desena edició, ja que enguany el premi Mèrit Esportiu i el seu esment especial, va anar per a dos futbolistes d’elit, pare i fill. L’actual delegat de la Selecció Espanyola de Futbol i president de l’Associació de Futbolistes del València Club de Futbol, Fernando Giner Gil va ser el premiat en aquesta categoria, on l’Ajuntament d’Alboraia va reconéixer la seua labor i dedicació tant en el món de l’esport com la seua gran relació amb el seu municipi, Alboraia. Així mateix l’esment especial al Mèrit Esportiu, va anar per al seu fill, Ferran Giner Peris, per la seua trajectòria iniciada en la localitat i la dedicació al seu poble.

El següent premi del matí va ser el d’Innovació empresarial per a l’estudi de disseny i comunicació, Socarrat Studio, empresa que també celebrava 10 anys de vida especialitzant-se a crear i donar vida a projectes que formen part del més pur ADN Socarrat, com la campanya de MetroValencia que va guanyar el premi Internacional de Publicitat en Transport Públic del món o la Xufabike, iniciativa que va guanyar enguany el tercer premi de ciutats medianes per la Generalitat Valenciana.

El premi Tradició Musical va recaure en Roberto Trinidad, un músic amb una llarga trajectòria, que a més va ser professor i director en el Conservatori Superior Oscar Esplá d’Alacant. El també compositor explica en el seu currículum amb uns 15 pasdobles i diverses obres entre les quals destaquen un concert dedicat a Alboraia i Meliana, titulat ‘Alme’ i l’himne dedicat a Alboraia amb la lletra de Miguel Alemany i que Roberto ha cedit a l’arxiu municipal d’Alboraia.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *