Alboraia commemora el miracle dels peixets

Dilluns passat, 5 de juny, els veïns d’Alboraia van reviure el miracle dels peixets en un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament d’Alboraia. Es tracta d’una celebració que commemora la tradició popular i que es prolonga durant tota la jornada a l’ermita construïda en la desembocadura del barranc del Carraixet.

Una missa en honor al miraculós esdeveniment va ser l’eix central de la cita. Autoritats locals d’Alboraia i de diversos municipis, entre els quals es trobava l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, la resta de la corporació municipal, l’alcalde d’Almàssera, Ramón Puchades, el diputat José Luis Ábalos i la diputada, Mercedes Caballero, van acudir al lloc, al costat dels veïns del municipi, els qui també van poder gaudir d’una sèrie d’activitats esportives.

Al final de l’eucaristia, els presents van poder gaudir d’un menjar en bona companyia i amb unes agradables condicions meteorològiques, seguida d’un espectacle d’animació infantil mediambiental -Reciclamàtic- per als més xicotets de la casa i d’una discomóvil.

El miracle dels peixets és una tradició popular que data de 1348. Aquell any, un sacerdot va portar una arquella amb les sagrades formes a un morisc moribund resident a Almàssera, localitat que aleshores depenia eclesiàsticament de la parròquia d’Alboraia. Pel camí, al barranc del Carraixet, el sacerdot va caure del cavall i les formes consagrades es van perdre en l’aigua. Afortunadament, després d’una àrdua recerca que va involucrar als veïns d’Alboraia, tres peixos van aparéixer amb elles en la boca a la desembocadura del barranc del Carraixet i li les van retornar al capellà.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *