Alboraia congela els impostos, redueix deute i impulsa millores en Serveis Socials i Educació

Alboraia aprova els comptes per al present any: 28.527.221,65 euros han sigut aprovats en el Ple Municipal per PSOE i Compromís, amb les abstencions del Partit Popular i Alboraia Actua i el rebuig de Vox. El pressupost té com a objectiu mantindre un any més congelats els impostos principals a la ciutadania per a col·laborar amb les mesures anti crisis de la resta d’administracions, a més de continuar reduint el deute viu heretat (factures pendents de pagament que van aflorar en 2014).

En aquest sentit, l’Ajuntament ha aconseguit baixar dels 10 milions d’euros pendents (dels quasi 50 milions inicials) i es mostra ferm a continuar pagant les anualitats ajornades de la despesa de soterrar el metre alhora que s’aconsegueix augmentar i/o mantindre els recursos de diversos serveis fonamentals.

Els Pressupostos Municipals de 2024 prioritzaran Serveis Socials, Educació, el comerç local i els agricultors professionals. Tot això per a atendre amb major eficàcia a les persones més vulnerables, reforçar el manteniment i suport educatiu als centres escolars, incrementar encara més el suport al teixit productiu d’Alboraia i les ajudes a les bones pràctiques dels agricultors.

Una altra gran notícia és que els comptes contemplen la reedició dels Pressupostos Participatius, una participació veïnal que va collir gran èxit en la seua primera edició i que va deixar projectes com la il·luminació i continuació de la Senda Pedalable fins a l’actual IES La Patacona, un parc per a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys amb tirolina i altres jocs i diverses millores per al parc caní d’Avinguda de les Corts Valencianes.

Més personal per a, per exemple, més seguretat policial

A més, part del pressupost s’invertirà en continuar implantant una Relació de Llocs de treball més justa a l’Ajuntament i a consolidar i augmentar personal, per exemple, en la Policia Local per a reforçar la seguretat. També s’inverteix en necessitats bàsiques mediambientals com refer el pou i les connexions d’un col·lector principal de clavegueram en Port Saplaya, entre altres millores.

S’iniciaran les inversions i treballs del projecte de sostenibilitat turística, finançat majoritàriament amb fons Europeus, que compte, entre altres inversions, amb fons destinats a rehabilitar el ‘xalet’, a continuar el carril bici fins a La Patacona per Camí de la Mar (al costat del Polígon Industrial) i a recuperar part del cordó dunar i el final dels brins en Peixets.

Tot això sense oblidar continuar treballant per la igualtat en tots els àmbits i la protecció de les dones víctimes del masclisme i dels seus fills, la cultura, les activitats per als majors i els joves i l’esport base.