Alboraia hissa les banderes que reconeixen la qualitat de les seues platges

Les platges d’Alboraia han rebut enguany la Bandera Q que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Es tracta de la distinció més gran que ofereix aquest organisme depenent del ministeri de Turisme encarregat d’acreditar la qualitat de les platges i instal·lacions i serveis. L’obtenció d’aquest Certificat, ha suposat per a l’Ajuntament d’Alboraia, el reconeixement de l’esforç dut a terme per part del servei de platges per a aconseguir com a resultat que les millores s’adapten cada vegada més a les necessitats de l’usuari.

Perquè una platja o port esportiu puga lluir la Bandera Q, ha de realitzar una auditoria que garantisca la qualitat, seguretat, rigorositat i professionalitat dels serveis que ofereix. Entre altres aspectes, s’analitzen els equipaments d’ús públic, els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus, els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, els serveis d’informació, els accessos a la zona de bany, els serveis higiènics i els serveis dels establiments d’oci. El ICTE és auditat per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC). Aquesta acreditació verifica la solvència tècnica, la transparència i objectivitat a l’hora de concedir el segell de garantia Q de Qualitat Turística.

L’institut per a la Qualitat Turística Espanyola és un organisme de certificació de sistemes de gestió de la qualitat específicament dirigits a organitzacions turístiques (públiques i privades). És l’únic gestor de la marca de garantia Q Qualitat Turística i d’ell formen part les principals patronals del sector turístic espanyol amb el suport de la Secretaria d’Estat de Turisme i de la resta del sector públic. En total certifica 23 subsectors turístics: hotels, restaurants, platges, palaus de congressos, oficines d’atenció turística, cases rurals, ports esportius entre uns altres.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *