Alboraia va debatre sobre el llegat de Joan Fuster amb Francesc Bayarri i Pau Viciano.

Compromís per Alboraia va organitzar aquest divendres 13 de maig a les 19.30 hores en el Centre Cívic Portalet un debat al voltant de la figura de Joan Fuster. Durant la tertúlia es van tractar temes com: la impunitat de la violència que grups feixistes exerciren sobre Fuster i altres persones; l’obra literària de l’autor de Sueca; la influència de Fuster en la societat del seu temps i l’actual; entre molts altres.

En el debat participaren  Francesc Bayarri (Almàssera, 1961) i Pau Viciano (Castelló de la Plana, 1963)  que van presentar els seus llibres Matar Joan Fuster i Per què Fuster tenia raó, respectivament. L’acte s’organitzà amb motiu de l’Any Fuster, que s’ha programat en 2022 coincidint amb el 100 aniversari del naixement  de l’intel•lectual de Sueca. Bayarri, escriptor i periodista, en la seua obra (editada per Austrohongaresa de Vapors) recull diferents investigacions periodístiques i la que dóna títol al llibre fa referència a l’atemptat terrorista que Fuster va patir a la porta de sa casa a Sueca.
Per la seua banda, el treball de Pau Viciano, doctor en història i assatgista, Per què Fuster tenia raó (publicat per Edicions 3i4) explica com l’ombra de Joan Fuster és molt allargada i continua projectant-se sobre les noves «narratives» que tracten d’explicar la realitat del país i assenyalar una perspectiva de futur. El plantejament de Viciano obri el debat sobre la revisió o la vigència de les idees de l’escriptor suecà.