Alcàsser entregarà targetes moneder a les famílies beneficiàries de les ajudes municipals de menjador escolar

Davant la situació d’emergència sanitària ocasionada per la pandèmia del Covid-19, i amb el tancament dels centres educatius, l’Ajuntament d’Alcàsser vol garantir el dret bàsic a l’alimentació de tot l’alumat d’infantil i primària becat a la localitat. Així, les famílies de més de 300 xiquets i xiquetes rebran una targeta moneder per a poder adquirir al comerç local els productes d’alimentació necessaris per a mantindre una bona alimentació durant el període que els centres es mantinguen tancats.

Aquestes ajudes complementen les concedides per la Conselleria d’Educació de la Generalitat, que ha establert un sistema de bons per a l’alumnat més vulnerable, els beneficiaris de Beca A.

En compliment del Reial Decret Llei 7/2020 que obliga a les administracions a garantir l’alimentació o una prestació econòmica destinada a menjador escolar, l’Ajuntament d’Alcàsser entregarà a totes les famílies beneficiàries de beca de menjador escolar una targeta moneder amb diferents quantitats segons l’import de la beca concedida en període ordinari.

Aquestes targetes moneder permetran a les famílies adquirir els productes d’alimentació als comerços d’Alcàsser, garantint així l’alimentació dels seus fills i filles, pal·liant d’aquesta forma els efectes negatius de la situació de la crisi sanitària en el comerç local.

D’aquesta forma, més de 300 xiquetes i xiquets es beneficiaran a Alcàsser de les ajudes de menjador: per una banda, les famílies que rebran aquesta targeta moneder per al comerç local, i per l’altra banda, les beneficiades del bo de la Conselleria d’Educació per a comprar aliments als supermercats Consum i Charter.

Eva Zamora, alcaldessa d’Alcàsser, ha destacat que “aquesta és una més de les mesures que l’Ajuntament d’Alcàsser està posant en marxa des del primer moment per a pal·liar els efectes d’aquesta emergència sanitària. La màxima prioritat és oferir tot el suport que siga possible a les famílies i estar al costat de les persones més vulnerables, implementant tots els recursos possibles”.