Alcàsser rebrà més de 700.000 euros per a inversions financerament sostenibles

Alcàsser rebrà una ajuda de 713.702 euros de la Diputació de València per a la realització d’inversions financerament sostenibles (IFS). Així, entre les sis actuacions que s’han aprovat, i que estan pendents d’executar, està l’habilitació d’una aula-taller ocupacional relacionada amb la jardineria i l’obra, la rehabilitació del sostre de l’Ajuntament o el Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM).

No obstant això, les inversions econòmiques més importants es destinaran, d’una banda, a la construcció de dues basses-aljubs de compensació de pluja amb l’objectiu d’eliminar les zones inundables de la localitat. D’aquesta manera, està previst que es construïsquen tant a l’avinguda Diputació, com al carrer Traginers.

D’altra banda, Alcàsser aposta per incorporar l’eficiència energètica amb la instal·lació de quatre estacions fotovoltaiques que es col·locaran en diferents edificis municipals: l’Ajuntament, el Centre Social, la Llar de Jubilats i Plalesa.

Finalment, l’ajuda de la Diputació per a l’execució dels IFS també anirà destinada a fer un camí d’accés a l’edifici ‘Matadero’, que està acabat de rehabilitar.

L’alcaldessa del municipi, Eva Zamora, ha destacat la importància d’aquestes inversions perquè «són vitals per a l’Ajuntament». «La Diputació permet a l’Ajuntament decidir en què volem invertir aquesta ajuda per a millorar el municipi, i és essencial perquè cada municipi té unes característiques i, per tant, unes necessitats», ha conclòs.