Alcàsser recorda la prohibició d’utilitzar «manguitos» o elements inflables en la piscina municipal

L’Ajuntament d’Alcàsser està incidint, durant la present campanya d’estiu, en la utilització dels correctes elements de seguretat de flotació en piscines per a garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes.

 

Per aquest motiu, els usuaris i usuàries de la piscina municipal d’Alcàsser tenen prohibida la utilització de ‘manguitos’ inflables i de qualsevol altre element inflable i recomana l’ús del cinturó de goma eva o del jupetí salvavides homologat. Precisament el mètode més segur per a protegir els nostres xiquets i xiquetes és el del jupetí, encara que és el que menys es veu en piscines i platges.

 

Des de Grupo Caps, empresa que gestiona la piscina municipal d’Alcàsser, alerten que «els ‘manguitos’ haurien d’estar prohibits» i recorden que des de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, Jessica Pino, autora de l’Informe Nacional d’Ofegaments, corrobora que els ‘manguitos’ «no són un sistema de flotació segur si no s’acompanyen d’una supervisió contínua», ja que «no aconsegueixen adaptar-se de manera fixa al xiquet que els porta».

 

Per la seua part, l’alcaldessa d’Alcàsser, Eva Zamora, afirma que «els professionals que gestionen la nostra piscina municipal han tingut ja diversos esglais a causa de la utilització d’aquests elements, i la seua prohibició és una mesura que hem de seguir rigorosament. Els ‘manguitos’ i flotadors creen una falsa seguretat i són molt perillosos per als xiquets i xiquetes».

 

Amb aquesta mesura l’Ajuntament d’Alcàsser extrema la precaució per a prevenir ofegaments i lesions greus en medis aquàtics amb la finalitat de gaudir aquest estiu de l’aigua evitant riscos innecessaris.