Alcàsser rep al secretari autonòmic d’Educació, que visita les obres del Pla Edificant

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha visitat, aquest matí, les obres del Pla Edificant d’Alcàsser, que han suposat una inversió de més de 7 milions d’euros que s’han destinat a l’ampliació de l’IES d’Alcàsser, a més de la reforma i ampliació dels CEIP 9 d’Octubre i Jaume I. L’alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, ha agraït «el suport de la Conselleria per a dur a terme unes actuacions que eren imprescindibles per a continuar garantint la qualitat educativa».

 

La primera parada ha sigut l’IES d’Alcàsser, les obres del qual ja han finalitzat i començarà a funcionar el pròxim curs escolar. Amb una inversió d’1,6 milions, les obres han consistit en l’ampliació del centre educatiu per a adequar-lo a les necessitats de l’alumnat de Batxillerat i l’ESO.

 

Zamora ha assenyalat que «les obres no només han ampliat la capacitat de l’institut, sinó que també s’ha apostat per la creació d’unes instal·lacions modernes i pràctiques amb una acústica immillorable».

 

El secretari autonòmic d’Educació junt amb l’alcaldessa de la localitat i les regidores d’Educació i Benestar Social, Cristina Lucendo i Paqui Abella, han visitat després les obres del CEIP 9 d’Octubre. En aquesta ocasió, l’actuació s’ha centrat en l’ampliació del centre d’Infantil, a més de diverses reparacions a l’edifici de Primària. Està previst que les obres, que compten amb una inversió de prop de 2 milions, finalitzen entre els mesos de setembre i octubre.

 

Finalment, al CEIP Jaume I, les obres del qual finalitzaran entre gener i febrer del pròxim any, és l’actuació de més envergadura amb un pressupost de més de 3 milions d’euros. Com ha explicat l’alcaldessa d’Alcàsser, «amb aquesta actuació llevem els barracons de Primària, ampliem la zona i, a més, anirà la construcció d’un nou edifici d’Infantil i un gimnàs».

 

En aquest punt, el secretari autonòmic Miquel Soler ha posat en valor «el gran treball que s’està duent a terme en tota la Comunitat Valenciana gràcies al Pla Edificant. En aquests moments, s’han acabat 352 obres en tot el territori valencià, més de 180 estan en marxa i altres estan ja en licitació. Unes dades que demostren que aquest pla ha vingut per a quedar-se». Així, ha volgut destacar la «gran tasca que es fa des de les administracions locals. Un exemple és Alcàsser amb aquestes tres actuacions que convertiran els centres educatius en els espais de qualitat que tant mereix la comunitat educativa».