Aldaia implanta un Punt Violeta en les festes majors per a evitar conductes d’assetjament

L’Ajuntament d’Aldaia ha habilitat un Punt Violeta en la setmana gran de les festes majors -del 27 de juliol al 6 d’agost- per sensibilitzar i previndre les possibles conductes d’assetjament que es pogueren dur a terme durant els actes festius nocturns programats. Aquest espai s’instal·larà aquest divendres 27 de juliol durant el concurs de paelles i romandrà operatiu també els dies 28 i 30 de juliol i també els dies 2, 3, 4 i 5 d’agost, tot coincidint amb els concerts de la tercera edició del Cinturó Jove Fest.

El Punt estarà atès per professionals especialistes en l’assistència a víctimes d’agressions sexuals amb el suport de voluntariat i faran una tasca de sensibilització per combatre les agressions masclistes amb el repartiment de xapes i punts de llibre. A més, es difondrà un decàleg per dissuadir les conductes d’assetjament recordant les expressions o accions que indiquen consentiment i desig i les que no. Entre aquest decàleg, l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament subratlla frases com «Insistir i molestar no és lligar», «Assetjar no és una broma, és un delicte» o «Ni l’alcohol, ni les drogues, ni el vestuari, ni l’hora, serveixen d’excusa».

A banda, durant els dies i actes on estiga el Punt Violeta hi haurà cartells amb els hashtags #TinguemLaFestaEnPau i #StopMasclisme on les persones que vulguen podran fer-se una fotografia i pujar-la a les xarxes per mostrar el seu suport a l’espai feminista. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament d’Aldaia pretén garantir la seguretat de les dones en els actes més multitudinaris i d’oci nocturn que se celebraran en la setmana gran de les festes patronals.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *