Aldaia s’adherix a la campanya per a l’ús d’un llenguatge no sexista

Imatge 1 valencià igualtatL’Ajuntament d’Aldaia s’ha adherit a una campanya de sensibilització ciutadana per donar un pas endavant en l’ús d’un llenguatge igualitari no sexista. Llenguatge i societat s’influeixen mútuament.  És el llenguatge el que, per mitjà dels seus significats, crea valors, idees, pautes de comportament, que són interioritzats per les persones. Per això s’ha de tindre cura amb els termes o paraules que es fan servir, ja que aportaran unes idees o conceptes i no uns altres.

Tant en el valencià com el castellà s’ha normalitzat l’ús de les formes masculines per fer referència a persones i col·lectius de manera genèrica. Aquest fet ha comportat discursos en què les dones no hi són presents. Per tal d’evitar el sexisme en el llenguatge, s’ofereix a la comunitat un recull de possibles solucions per garantir la igualtat en aquest camp, adaptant la llengua inclusiva a les necessitat dels nostres temps. L’Ajuntament d’Aldaia vol fer un pas endavant per emprar un llenguatge inclusiu i col·labora en la campanya «Valencià per la igualtat», juntament amb altes 26 municipis, la Diputació de València i la Conselleria d’Educació i Cultura.

La campanya, en valencià, consisteix en l’edició de cartells d’ús col·lectiu i targes de lectura individual amb 10 recomanacions per a usar una llenguatge igualitari. És a dir, incorporar d’aquesta manera la presència de les dones en els textos redactats, amb un llenguatge senzill, clar i entenedor. Una campanya, que tot i estar dirigida a treballadors i treballadores de  l’Administració, és també molt útil per a entitats, associacions i ciutadania en general.

La campanya, coordinada per AVIVA Aldaia-Oficina de Promoció del Valencià l’Àrea de Cultura, està integrada en la programació del Dia Internacional de la Dona, que enguany  sota el lema «Liderar sent dona» vol donar un pas més en les polítiques d’igualtat que desenvolupa l’Ajuntament d’Aldaia. Ser conscients de les discriminacions és un pas. Aconseguir mesures reals que eradiquen la desigualtat un altre. Començar pel llenguatge, un pas més.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *